Emaf, Büyük Projelere İmza Atmaya Devam Ediyor
Türkiye Şeker Fabrikaları ve diğer sanayi kuruluşlarının ölçü ve denetim aygıtlarının bakım ve onarımlarını yapılarak günün şartlarına göre geliştirilmesi amacıyla kurulan Elektromekanik Aygıtlar Fabrikası (EMAF) büyük projelere imza atmaya devam ediyor.

Başta Türkiye Elektrik Kurumu, Türkiye Kömür İşletmeleri, Çimento Fabrikaları, BOTAŞ, Barajlar, Hidroelektrik Santralleri, Belediyeler, MKE, TBMM, ETİ Maden, TCDD olmak üzere daha birçok kamu ve özel kuruluşlarda elektrik, elektronik ve elektromekanik sistemlerin bakım-onarım, üretim ve yerinde montaj işlerini de gerçekleştiren EMAF, son 10 yılda 82 milyon TL ile ülke ekonomisine büyük katkı sağladı
Konuyla ilgili açıklama yapan Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, EMAF`a gereken değer verilmediğini, bugün Türkiye`de, Şeker Fabrikalarının milyonlarca dolara yabancı firmalara yaptırıldığını belirterek fabrika yapabilme teknolojisine sahip EMAF`ın bir nevi bon us muamelesi gördüğünü söyledi. Gök, "Yabancı firmalara milyonlarca dolar para akıtılırken EMAF, yurtdışında çok düşük maliyetlerde fabrika kuruyor. Kendi değerimize sahip çıkmasını bilmiyoruz. Bu fabrikaların ihalesi EMAF`a verildiğitaktirde iddia ediyorum; yıllık 400 milyon dolar ve 6 bin kişiye istihdam sağlayan bir dünya devi haline gelecektir" diye konuştu.
Hidroelektrik santralleri, Barajlar, Azot Sanayi, MKE, TEK, TKİ, TRT, TÜBİTAK, Eti Maden, DSİ, PETKİM gibi ülke ekonomisinde önemli yere sahip kuruluşların bakım-onarım işlerini yapan EMAF`ın, yerli teknolojiyi getirerek ithal teknolojiyi ağır sanayiden uzaklaştırdığının altını çizen Gök, EMAF`ın kapanması durumunda şeker teknolojisinin yok olacağını, yarattığı istihdamın azalacağını ve yabancı bağımlılığın artacağını kaydetti