Çadırkentteki Suriyelilere Yardımlar Devam Ediyor

Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD)`nın Hatay`da kurulan çadırkentteki Suriyelilere yardımları sürüyor.

Çadırkentte kalan Suriyelilere barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşmenin yanı sıra günlük 3 öğün sıcak yemek veriliyor.
Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı`ndan Başkan Vekili İ. Ejder Kaya imzalı yapılan yazılı açıklamada Hatay’daki çadırkentlerde oluşturulan 70 sınıf ve 129 şubede okul çağındaki bin 84’ü kız, bin 321’i erkek olmak üzere toplam 2 bin 405 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edildiği belirtildi. Suriyelilerin acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği`ne bugüne kadar 17 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği belirtilerek, "Sınırımızın hemen ötesinde bulunan yaklaşık bin 200 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına günlük kumanya dağıtıldığına dikkat çekildi. Bugüne kadar Türkiye`ye 18 bin 869 Suriye vatandaşı geldiği, bunlardan 11 bin 225`inin ülkelerine geri döndüğünün belirtildiği açıklamada, 7 bin 644 Suriye vatandaşının halen Türkiye`de bulunduğu bildirildi. 20’si refakatçi, 39’u hasta ve yaralı olmak üzere toplam 59 kişinin hastanelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti’nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmekte. Çadırkentte kalan Suriyelilere günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.