"başbakanın Aradığı Babayiğit Bursa`dan Çıkabilir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın yerli otomobil yapacak babayiğit aradığını hatırlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bu babayiğidin Bursa`dan çıkacağına inanıyorum.

'başbakanın Aradığı Babayiğit Bursa`dan Çıkabilir'
Bu asır, büyük düşünenlerin asrı olacak. Büyük hedefi olmayan milletler, tarih sahnesinden silinmeye mahkumdur" dedi.

78 öğrenciyle öğretime başlayan Bursa Teknik Üniversitesi`nin 2011-2012 akademik yılı açılışı Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi`nde yapıldı. Törene Bakan Veysel Eroğlu, Vali Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Kamil Dilek, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Sürmen ve öğretim görevlileri katıldı.

Rektör Sürmen, Bursa`ya teknik üniversitenin çok yakışacağını ifade ederek, "Bursa`da bin 421 büyük ölçekli sanayi kuruluşu var. Yıllık 11 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile ülkemizin en çok ihracat yapan şehri olan Bursa`da sadece OSB`lerde 10 bin kişi çalışıyor. Öğrencilerimiz Bursa`dan Artık, `Sınıfımı geçip diplomamı alsam. Bir iş, bir de eş bulsam yeter` dönemi bitti. Artık iyi bir mezunun istihdam edilmeyi değil, istihdam etmeyi düşünecek kadar cesur ve geniş ufuklu olması lazım. Genellikle `gözüdışarıda olmak` çapkınlık anlamında kullanılır. Ama ben `basit ve yerel düşünmeyen, dünyaya açılmayı hedefleyen, dünya ölçeğinde işler peşinde koşan insanlar olarak gözünüz dışarıda olsun diyorum. Öğrencilerimiz bu kültüre yabancı değil" diye konuştu.

Vali Harput, üniversitelerin şehirlerin gelişmesinde önemli rolü olduğunu belirterek, "Bursa her zaman lokomotiflik görevini başarılı bir şekilde yapmasını bildi. Bu büyük şehri dünyanın dört bir tarafında daha yüksek sesle duyurmak zorundayız. BTÜ bu yüzden çok önemlidir. Osmanlı döneminde de teknik eğitim çok mühimdi. Bu alt yapı ile kurulacak üniversitenin çok seri bir şekilde yükseleceğini söyleyebiliriz. BTÜ`nün geleceği açısından üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" şeklinde konuştu. "BAŞBAKANIN ARADIĞI BABAYİĞİT BURSA`DAN ÇIKABİLİR" Bakan Eroğlu ise, Türkiye`nin büyük hedefleri olduğunu, 2023 yılında dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına girmeyi arzu ettiğini belirterek şunları söyledi: "Bu asır büyük düşünenlerin asrı olacak. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sahnesinde silinmeye mahkumdur. Bizim de hükümet olarak çok büyük hedeflerimiz var. Bildiğiniz üzere tanklarımızı yapıyoruz. Harp gemisi inşa eden 10 ülke arasına girdik. Göktürk uydumuzu uzaya fırlatacağız. Türkiye`de yerli otomobil yapacak babayiğit aranıyor. Ben bu babayiğidin Bursa`dan çıkacağına inanıyorum. Hükümet olarak her türlü desteği vereceğiz. Mesela üniversitesi olmayan şehir kalmadı. BTÜ`nün Bursa`ya büyükhizmetler vereceğine inanıyorum." "BİLGİLER PAYLAŞILMADIKÇA DEĞERSİZDİR" Bilginin paylaşılmadığı zaman hiçbir değerinin olmadığının altını çizen Eroğlu, "Bilgilerinizi öğrencilerimize vermezseniz ülkemiz gelişemez. Akademik bilgiler, özel sektör ve kamu kurumları ile paylaşılmadıkça hiçbir özelliği yoktur. Deniz dibindeki çakıl taşı gibidir. Size tavsiyem, hocaların verdiği notlarla yetinmeyin. Hiçbir yere varamazsınız. Talebeliğin ve bilginin sınırı yok. Ben bu yaşta hala öğreniyorum. İlim bizim için önemli. Teknolojide çok geliştik. Üniversitedeki hocalar sadece dersanlatmak ile değil, özel sektör ve kamu kurumları ile iş birliği halinde olmalı. Sadece kitabi bilgilerle yetinen hocalar gelişemez" diyerek hem öğrencilere hem hocalara tavsiyelerde bulundu. "ÖĞRENCİLERİ SOSYAL ENFEKSİYONLARDAN KORUMALI" Öğretim görevlilerinin öğrencilere sahip çıkmasını isteyen Eroğlu, "Aileler, `çocuğumun üniversite talebesi olma yeter` diye düşünüyor. Yavrularımızı başı boş bırakmamalıyız. Üniversiteler öğrencilerini sosyal enfeksiyonlardan korumalı. Bu konuda hocalarımızın sorumluluğu çok büyük" dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Sürmen, Bakan Eroğlu`na su testisi hediye etti. Ardından protokol mensupları üniversite öğrencileri ile toplu fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA