Bakan Günay Van`da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Van Gölü`nün gelecekte sadece Türkiye için değil, bölgedeki tüm devletler için özel bir çekim merkezi haline geleceğine işaret etti.

Bakan Günay Van`da
Çeşitli açılış ve etkinliğe katılmak üzere Van`a gelen Bakan Günay, Vali Münir Karaloğlu ve daire amirleri tarafından Ferit Melen Havaalanı`nda karşılandı. Buradan Atatürk Kültür Merkezi`ne geçen Günay, daha sonra kütüphanede bulunan okuma salonunu gezdi. Bahçede açılan el sanatları sergisinin açılışını yapan Günay, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van Gölü`nün gelecekte sadece Türkiye için değil, bölgedeki tüm devletler için özel bir çekim merkezi olacağına işaret ederek, "Birkaç yıl önce buralar çokbakımsızdı ancak şimdi her tarafın bakımlı hale geldiğini görmek beni son derece mutlu etti. Bu konuda vali beye çok teşekkür ediyorum. Biz son derece uyum içinde çalışıyoruz. Van`ı gelecek dönemlerde bir kültür ve turizm merkezi olarak şimdiden işaret etmek istiyorum. Van`ın çok yüksek bir potansiyeli var. Van Gölü çevresini helikopterle gezdim. Bölgenin çok güzel bir coğrafyası var. Bölgede diğer bakanlıklara ait işler de var, onları da hızlandırabilirsek Van Gölü gelecekte sadece Türkiye için değil,bölgedeki tüm devletler için özel bir çekim merkezi olacak" dedi.

Van`daki sanatsal faaliyetleri artıracaklarını belirten Günay, "Buradaki tiyatroyu restore edeceğiz, kütüphanemizi de büyüteceğiz. Ayrıca bakanlığın senfoni orkestrası veya başka nezih gruplarımızdan birini Van`da sabitlemeyi düşünüyoruz. Böylece bölgenin yeni sanat merkezini de Van`da oluşturmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Daha sonra sergiyi gezen Bakan Günay, ardından Yüzüncü Yıl Üniversitesi`ne geçti.
Kaynak: İHA