'İstanbul'a İki Şehir' projesi hazır

İlk olarak Başbakan Erdoğan tarafından gündeme getirilen "İstanbul'a iki şehir" projesinde somut adımlar atılmaya başlandı.

'İstanbul'a İki Şehir' projesi hazır
İlk olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme getirilen "İstanbul’a iki şehir" projesinde somut adımlar atılmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa yakasındaki yeni yerleşim merkezi için hazırladığı projeyi, Başbakan’a sunmak için gün sayıyor.

700 bin kişilik yerleşimin planlandığı projede, eğitim ve teknoloji alanları, finans merkezi, turistlik tesisler, spor ve festival alanları yer alacak.

Projedeki en önemli noktalardan biri de maden ocaklarının durumu. Ekolojik dengeyi bozan maden ocakları yeşil alan olacak ve park olarak kullanılacak.

3’üncü köprü güzergahındaki yeni alan, Pendik ve Ambarlı’ya alternatif olacak limanıyla ayrı bir cazibe merkezi haline gelecek.

Sarıyer, Eyüp, Arnavutköy sınırları içinde düşünülen yeni şehrin merkezleri, Ağaçlı, Çiftalan ve Akpınar olarak belirlendi.

Çoğu hayvancıkla geçinen köylüler, projenin bir an önce hayata geçmesini bekliyor.

Arsa fiyatlarında belirgin bir artış göze çarpıyor. Ağaçlı Köyü muhtarı Erkan Alioğlu, bütün emlakçılar bölgeye geldiklerini ve yer bulamadıklarını söyledi.