Cihan Haber Ajansı Gündemi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Rixos Otel’de `Bağımsızlıklarının 20.

yılında Türk Cumhuriyetleri` konulu toplantıya katılacak. (09.30)

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü’nde sırasıyla Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Marttı Ahtısararı, Danimarka’nın Ankara Büyükelçisi Madsen, Norveç’in Ankara Büyükelçisi Kavanin ile Tunus’un Ankara Büyükelçisi Mehrez’i kabul edecek. (11.00/12.00/14.30/16.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın Güney Afrika temasları takip ediliyor.


TBMM Genel Kurulu`nda, sınır ötesi operasyon yetkisinin 1 yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık tezkeresi görüşülecek. (15.00)

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret edecek. (12.00)

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Açık Toplum Vakfı Başkanı ve Finlandiya eski Cumhurbaşkanı Marttı Ahtısararı parti merkezinde kabul edecek. (17.00)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, memleketi Osmaniye`de yeni sebze ve meyve halinin temelini atacak, galericiler sitesini ziyaret edecek, yeraltı otoparkı ve meydan düzenlemesinin temeline ilk harcı koyacak. (14.15 / 15.00 /15.30)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Düşünce Müzesi-Ulucanlar Cezaevi’nde `Kadınlar, kadın koğuşunda buluşuyor` konulu toplantıya katılacak. (10.00)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bursa`da çeşitli açılış ve temel atma merasimlerine iştirak edecek. Bursa Teknik Üniversitesi akademik yılının başlangıç törenine katılacak olan Eroğlu, daha sonra Karacabey Celal Acar Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi`nin açılışını yapacak, canlı bağlantı ile bazı tesislerin temelini atacak. (09.30-10-30)

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Burdur`da çeşitli temaslarda bulunacak. (11.00)

TÜSİAD, 2011 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi toplantısını, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün`ün katılımıyla İstanbul Haliç Kongre Merkezi`nde düzenleyecek. (10.00)

TÜYAP Adana Fuarcılık AŞ tarafından düzenlenen Adana Mobilya Dekorasyon Fuarı, Adana 5. Ev ve Ofis Mobilyaları Dekorasyon Aydınlatma Zücaciye Hal, Ev Tekstili Bahçe Ev Elektroniği ve Aksesuarları fuarı Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde açılacak. (12.00)

Ege Üniversitesi`nde yeni eğitim yılı törenle başlayacak. Açılış sebebiyle düzenlenen panele YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan da konuşmacı olarak katılacak. (10.30 - 14.00)

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Seferihisar Belediyesi`nin 15-20 Ekim tarihleri arasında birlikte düzenleyeceği `barış` temalı kültürler buluşması etkinliği ile ilgili basın toplantısı düzenlenecek. (09.00)

A Milli Futbol Takımı`nın Almanya maçı hazırlıkları devam edecek. (18.00)

A Milli Futbol Takımı`nın 7 Ekim Cuma günü 2012 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçındaki rakibi Almanya İstanbul`a geliyor. (19.45)

Karate Milli Takımı Dünya Şampiyonası için Malezya`ya gidiyor. (11.30)