Türkiye`nin en yaşlı hacı adayı

Türkiye`nin en yaşlı hacı adayı 109 yaşındaki Şanlıurfalı Leyla Özlahlan, dünyanın en mutlu insanı olduğunu söyledi.

Türkiye`nin en yaşlı hacı adayı
Türkiye`nin en yaşlı hacı adayı 109 yaşındaki Leyla Özlahlan, kutsal topraklara gelir gelmez büyük bir azimle Beytullah`ı tavaf etti. 3 çocuk ve 10 torun sahibi olan Özlahlan, ismi kurada çıkmayınca Şanlıurfa`dan milletvekili olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik`in desteği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş`ın sponsorluğunda oğluyla birlikte hac için kutsal topraklara geldi. Harem i Şerif`te büyük bir gayretle tavafın 5 şaftını yürüyerek yapan, son 2 şaftta yoruluncadestek isteyen Leyla Özlahlan, bugün ise Diyanet görevlileriyle Safa ve Merve arasında say yaptı. Tekerlekli sandalyeye bindirilen Özlahlan, çok dua ettiğini, kendisinden mutlusunun olmadığını söyledi. Yaşlı kadın, Van`da ölenlerin yakınlarına da sabır dilerken, onlara da dua ettiğini söyledi.

Oğlu Şeyhmuz Özlahlan (80) ise, kendisinin de kalp rahatsızlığı olduğunu ancak kutsal topraklarda yorgunluk nedir bilmediklerini, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Bakan Faruk Çelik`e dua ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa`dan gelen kafile arkadaşlarıyla salavat, tekbir ve telbiye getiren hacı adayları, Harem-i Şerif`i ziyaret edip, tavaf yapıyor, namaz kılıp, Kur`an-ı Kerim okuyor. Leyla Özlahlan, terviye günü ise yine Diyanet görevlilerinin desteğiyle tekerlekli sandalye ile Arafat`a götürülecek.
Kaynak: İHA