İzmir Autoshow 2011 Sona Erdi

Otomotiv dünyasındaki gelişmelerden haberdar olmak isteyenler, 7.

İzmir Autoshow 2011 Sona Erdi
İzmir Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı (Autoshow 2011)`e akın etti. İZFAŞ, Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve Ege Otomotiv Derneği (EGOD) işbirliğiyle 25–30 Ekim arasında düzenlenen bölgenin tek otomobil ihtisas fuarına 78 firma katıldı, 2 bin 104 kişi ziyaret etti. Ankara, Aydın, Balıkesir, Bursa, Erzurum, İstanbul, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Tekirdağ, Trabzon, Zonguldak ve İzmir`den gelen ziyaretçiler son model otomobilleri, hafif ve ağır ticari araçları, yan sanayi ürünlerini yakından görme, ayrıntılı bilgi edinme, karşılaştırma ve satın alma imkanı buldu. Özellikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı`nı da içine alan iki günlük hafta sonu tatili boyunca çok sayıda otomobil meraklısı fuarı gezdi.

Dünyanın en önemli 20 otomobil markası, İzmir Autoshow 2011`de yer aldı. Chery, Citroen, Dacia, Fiat, Ford, Hyundai, Kia, Isuzu, Iveco, Mercedes, Nissan, Peugeot, Porsche, Renault, Skoda, Ssangyong, Tata, Toyota, Otokar ve Volkswagen gibi prestij katılımın yüksek olduğu fuarda son model otomobil, spor, klasik, hafif ve ağır ticari olmak üzere 182 araç sergilendi. Ayrıca Toyota’nın kasım ayında satışa sunacağı yeni modeli Yaris’in Türkiye fuar lansmanının yapıldığı organizasyon oldu. Katılımcılar, ziyaretçi ilgisinden memnuniyetlerini dile getirirken fuar esnasında hem satış hem de bağlantı kurma olanağına kavuştuklarını bildirdi. 2009 yılındaki İzmir Autoshow`a 55 firma katılmış, 35 bin 428 kişi ziyaret etmiş ve 141 araç sergilenmişti.

Bu arada çeşitli etkinlikler de fuara renk kattı. Bu yıl El Classic Klasik Araçlar ve Ülkü Yarış Pisti Yarış Araçları sergi alanı oluşturuldu. Büyük ilgi gören etkinlikte, fuar süresince 24 model araç sergilendi. Ayrıca klasik araçlarla fotoğraf çektirmek isteyenler için özel alan kuruldu. BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu tarafından fuara özel hazırlanan "Konuşan Trafik" isimli müzikli oyun sahnelendi. Faal olarak çocukların da katıldığı oyunda trafik kuralları, trafik işaretleri, kask, emniyet kemeri, bisiklet kullanımı ve ilk yardım konuları ele alındı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün katkılarıyla "Çocuklara Trafik Eğitimi" düzenlendi. Direksiyon Eğitim Köşesi’nde alkollü araç kullanmama, refleks ölçme gibi eğitimler yer aldı. 2. El Araç Değerlendirme Köşesi de dikkat çekti.