Hemşire Habibe 40 gündür kayıp

Mersin'de yaklaşık 40 gün önce bir kız arkadaşı ile çarşıya gezmeye gideceğini söyleyerek evden ayrılan 17 yaşındaki Habibe Çelik'ten bir daha haber alınamadığı bildirildi.

Hemşire Habibe 40 gündür kayıp
Mersin Sağlık Meslek Anadolu Lisesi Hemşirelik Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversite sınavlarına hazırlanan Habibe Çelik, 17 Eylül sabahı yanına gelen ve isminin 'Şeyma' olduğu belirtilen kız arkadaşı ile birlikte 'çarşıya gezmeye gideceğini' belirterek evden ayrıldı. Kızlarından o gün akşama kadar haber alamayan aile, cep telefonuna da ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Günlerdir kızlarının izini süren Süleyman ve Müzeyyen Çelik çifti, kaybolduğu gün bir banka şubesinden para çektiğini tespit
etti. Bankanın güvenlik kamerasına da yansıyan görüntülerde, Habibe Çelik'in evden beraber ayrıldığı kız arkadaşı ile birlikte banka şubesinin bankamatiğine giderek 300 TL para çektiği tespit edildi.

Baba Süleyman Çelik (47), yaklaşık 40 gündür kızlarına ulaşamadıklarını belirterek, "Tüm emniyet teşkilatına haber verdik, eşimize, dostumuza sorduk, ama duyan bilen yok. Kızımla sürekli konuşuyorduk, her hangi bir sorunu olduğunu sanmıyorum. Sadece üniversite sınavında istediği bölüme yerleşemediği için biraz üzgündü o kadar" dedi. Kızı ortadan kaybolduktan 1 hafta sonra ikinci bir tercihle Harran Üniversitesi'ne kayıt yaptırdıklarını söyleyen Süleyman Çelik, kızının hayatta olduğuna inandığını,
ortadan kaybolması ile ilgili şüphelendikleri birinin olduğunu, bunu da zaten ilgili mercilerle paylaştıklarını belirtti. Kızının bir an önce evine dönmesini isteyen Süleyman Çelik, "Kızım evine dönsün, sonuna kadar arkasındayım. Annesi ile birlikte üniversiteye göndereceğim ve okulunu bitirmesini sağlayacağım. Hiçbir dargınlığım, kırgınlığım yok. Tek istediğim, evine geri dönmesi. Annesi perişan, ben perişanım evine dönsün onu bağrıma daha çok basacağım" diye konuştu.

Anne Müzeyyen Çelik de (51), kızıyla hiçbir sorunları olmadığını dile getirerek, kızının, kaybolduğu gün eve gelen ve ismi 'Şeyma' olan arkadaşı tarafından kandırılmış olabileceğini söyledi. Kızının tek hayalinin 'okumak' olduğunu ifade eden acılı anne, göz yaşları içinde kızına çağrıda bulunarak, "Çok zor günler geçiriyoruz. Kızımın yaşayıp-yaşamadığını bile bilmiyorum. Tek istediğim evine dönsün. Üniversiteye kaydını da yaptırdık, onun okumasını istiyorum" şeklinde konuştu.