Cihan Haber Ajansı Gündemi

31 Ekim 2011 Pazartesi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Afganistan`ın Ankara Büyükelçisi Salahuddin Rabbani, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, AGİT Genel Sekreteri Lamberto Zannier ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai ile Tarabya Köşkü`nde görüşecek.

Gül, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ve Afganistan Cumhurbaşkanı Hamit Karzai onuruna Tarabya Köşkü`nde verilecek akşam yemeğine katılacak. (12.00/14.30/17.00/18.00/19.30)

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısına başkanlık edecek. (14.00)

Üçlü Danışma Kurulu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başkanlığında, İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası`nı görüşecek. (15.00)

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, 2012 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı`nın tümü üzerindeki görüşmeler yapılacak. (11.00 )

Arap Devletleri Birliği Misyonu, 6-7 Aralık`ta düzenlenecek Arap-Türk Sanayi İşbirliği Konferansı`nın tanıtımı için Ankara’da basın toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile birlikte, Türkiye’ye tahsis edilen AB fonlarının bir kısmının Van’da yaşanan depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla kullandırılmasına yönelik ortak basın açıklaması yapacak. (14.00)

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Can Dündar’ın yeni kitabı Canım Erdalım Sevgili Babacığım’ın Pembe Köşk’te yapılacak tanıtımında Erdal İnönü’yü anlatacak. (18.00)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanı Salmir Kaplan’la görüşecek. (11.00)

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi’nin akademik yıl açışına katılacak. Kılıç ile Şahin, Yurtkur ve çeşitli spor tesislerinde incelemelerde bulunduktan sonra, Gaziantepspor`u ziyaret edecek. (09.45-18.15)

Kur`an sayfalarını yakan ve bunu internetten yayınlayan kişinin eylemini “ifade özgürlüğü” kapsamında değerlendiren Fransız mahkemeleri, Ankara’daki Fransa Büyükelçiliği önünde protesto edilecek. (10.00)

Avea’nın ilk 9 aylık finansal ve operasyonel sonuçları basın toplantısıyla kamuoyuna açıklanacak. (10.00)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, deprem özel gündemi ile İstanbul`da yapılacak Türkiye Belediyeler Birliği encümen toplantısına başkanlık edecek. (12.00)

Van’daki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.


KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lideri Dimitris Hristofyas arasındaki görüşmeler BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da katılımı ile New York’ta sürdürüyor.

Güney Kore Odalar Birliği, Van’daki depremzedeler için yardımda bulundu.


AVRASYA FEED
Rusya’nın başkenti Moskova’da dev okyanus akvaryumu açıldı. Toplam 3 bin 500 metrekarelik alanda inşa edilen akvaryumda deniz ve okyanuslarda yaşayan tüm balık ve başka su hayvanlarını görmek mümkün.

Van`da yaşayan Rus gelin Olesya Baycan, deprem anında yaşadıklarını Ria Novosti`ye anlattı.


Rusya, 18 yıldır beklediği Dünya Ticaret Örgütü üyeliğinde sona yaklaşıyor. Örgüt üyeliği ile müzakerelerde aracılık yapan İsviçre Cumhurbaşkanı Micheline Calmy-Rey’i ağırlayan Moskova, Gürcistan’la anlaşma sağlamak üzere. Yıl sonundan önce tarihi bir adım atılarak Rusya’nın DTÖ üyeliğine kabul edilmesi bekleniyor.

SPOR
Spor Toto Süper Lig`de 9. haftada, Mersin İdmanyurdu ile Gençlerbirliği mücadele edecek. (20.00)

Rusya`nın CSKA Moskova takımı, Şampiyonlar Ligi B Grubu`nda 2 Kasım Çarşamba günü Trabzonspor ile yapacağı maç için Trabzon`a gelecek.(17.50)