Rockçılar Van için konser verdi

Rock müzisyenlerinin Van'daki depremzedeler için organize ettiği "Van İçin Rock" konseri binlerce müzikseveri buluşturdu

Rock dünyasının ünlü isim ve grupları, Van'daki depremzedeler için dün İstanbul-Maçka Küçükçiftlik Park'ta yardım konseri düzenledi.

Biletler 3 gün içinde tükenmişti
"Van İçin Rock" adlı etkinlik için satışa sunulan 12 bin 500 bilet üç gün içinde tükendi. Konser günü gişelerde satılan çok sayıda bilet de yardımseverler tarafından kısa sürede satın alındı. Saat 11.00'de Hayko Cepkin'in konseriyle başlayan etkinlik, gece yarısına kadar devam etti. Cepkin'in yanı sıra 4x4, Aslı, Aylin Aslım, Aydilge, Ayşe Saran-Murder King, Barlas, Can Bonomo, Cem Köksal, Çilekeş, Demirhan Baylan, Demir Demirkan, Dilemma, Duman, Direc-t, Emre Aydın, Ete Kurttekin, Feridun Düzağaç, Foma, Gece, Gece Yolcuları, Gripin, Haluk Levent, Kurban, Mabel Matiz, Malt, Marsis, Melis Danişmend, Model, Moğollar, Mor ve Ötesi, Multitap, Ogün Sanlısoy, Özge Fışkın, Öztürk, Pamela, Redd, Şebnem Ferah, TNK ve Yüksek Sadakat'in ücret almadan sahneye çıktığı etkinliğe Okan Bayülgen, Banu Güven, Erdem Yener, Ferman Akgül, Metin Uca ve Yekta Kopan da konuşmacı olarak katıldı. Biletleri 20 liradan satılan konserden elde edilen gelir ile etkinliği canlı olarak yayınlayan Dream TV ve Joy Türk'ün reklam gelirleri Kızılay vasıtasıyla Van'a aktarılacak.
Konser 14 saatte organize edildi
Redd grubu gitaristi ve organizasyon sorumlusu Güneş Duru, Van'da meydana gelen deprem sonrasında çok sayıda sanatçının konserlerini iptal ettiğini, daha sonra yardım konserleri düzenleme fikrinin ortaya çıktığını ve Twitter üzerinden birçok sanatçının bu fikre destek verdiğini söyledi. Bir saatlik zamanda konserin isminin, 14 saatte de tüm organizasyonun şekillendiğini belirten Duru, "Buradaki her şey gönüllülük esasına dayalı" dedi. Duru, konserden gelecek parayla Van'ın Erciş ilçesinde bir ilkokul yapmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eli boş gelmediler
Konsere gelenler, sanatçıların isteği üzerine yanlarında yardım malzemeleri de getirdi. Malzemeler, Şişli Belediyesi ekipleri tarafından Van'a ulaştırılmak üzere toplanıp paketlendi.

Yaşasın halkların kardeşliği
Marsis grubunun solisti Korhan Özyıldız, rock müziğinin ruhunda barış ve kardeşliğin yattığını söyledi. Kardeşlik ve dostluğun sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Özyıldız, "Toplum için zararlı olanlara karşı durmalıyız. Toplumu nefrete ve kine götürenlere 'dur' dememiz lazım. Bugün yine 'yaşasın halkların kardeşliği' demenin zamanıdır. Bunu söylemeyi, bu şekilde yaşamayı bırakmamamız gerekiyor" dedi.

Sanatçılar da bilet satın aldı
Konser alanına yalnız seyirciler değil, sahneye çıkan sanatçılar da bilet satın alarak girdi. Etkinlikte 584 kişi de ücret almadan, gönüllü olarak çalıştı.

Fotoğraf çekti
Fotoğraf sanatçısı Mehmet Turgut, konser alanına kurduğu stantta 40 TL karşılığında portre fotoğrafları çekti. Çekimlerden elde edilen gelir de Kızılay'a bağışlanacak.