Yağmalanan mağazasını yeniden açacak

Bir süre önce Libya'da yağmalanan mağazasını yeniden açmaya hazırlanan Türk firması, Nijerya'ya da şube açmaya hazırlanıyor.

Yağmalanan mağazasını yeniden açacak
Türkiye genelindeki 65. şubesini Bursa’da Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç ştiraki ile gerçekleştiren Türk Mobilya firması, Libya'da bir süre önce yağmalanan mağazasını yeniden açacağını açıkladı.

Bursa’daki mağazanın açılışında konuşan Cardin Concept Mobilya A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, dünya ekonomisinde yaşanan krizlere rağmen hızla büyümelerini sürdürdüklerini söyledi. Eskişehir’de kurdukları 20 Milyon Dolarlık fabrikada üretim yaptıklarını kaydeden Teker, “Kriz döneminde herkes yatırımlarını keserken biz yeni fabrika kurduk. Bursa’daki mağazamızla birlikte Türkiye genelinde şube sayımızı 65’e çıkardık. Hedefimiz 2 yıl içinde şube sayımızı 100’e çıkarmak” dedi.

Mudanya Yolu üzerinde açacakları showroomun, Bursa’da açmayı planladıklarının ilki olduğuna değinen Murat Teker; “2012 yılında, Bursa-İzmir ve Bursa-Yalova yolları üzerine de aynı şekilde mağazalar açmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

ÖNCE LİBYA SONRA NİJERYA

Libya Tripoli’de bulunan mağazalarını yaşanan iç savaş sonrası büyük hasar gördüğünü kaydeden Teker, “Libya’da satışlarımız çok iyi gidiyordu. Ancak iç savaşta mağazamız adeta yağmalandı. Şimdi mağazamız yenileniyor. En kısa zamanda yeniden faaliyete geçecek. Libya halkı mobilyaya büyük ilgi gösteriyor. Markamızın Türk olduğunu öğrenince de büyük rağbet ediyorlar” dedi.

Afrika pazarına büyük önem verdiklerini vurgulayan Murat Teker, “Afrika bizim için önemli fırsat. Avrupa pazarında yaşanan tıkanıklıktan sonra Afrika pazarı bizim için çok önemli bir açılım. Hükümetimizde Afrika pazarına büyük önem veriyor. Biz de ekim ayında Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile birlikte Nijerya’ya gidiyoruz. Nijerya’da ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulacağız. Orada da Cardin’in şubesini açmak istiyoruz. Ayrıca yurtdışındaki ve fabrikadaki yatırımlarımız da devam ediyor. İki ay içinde Rotterdam’daki (Hollanda) mağazamızın açılışını gerçekleştirmeyi umuyoruz. Bosna Hersek ve Azerbaycan’daki mağazalarımızı da büyüttük" açıklamasında bulundu.