Dünya sellerle boğuşuyor

Cezayir'de şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 10 kişi öldü. Vietnam'da yaşanan son 10 yılın en büyük mevsimsel sel felaketinde bir hafta içinde 5'i çocuk, 11 kişi hayatını kaybetti

Dünya sellerle boğuşuyor
Çin'de Nesat tayfununun tetiklediği şiddetli yağmurlar ve buna bağlı olarak meydana gelen sellerde 4 kişi hayatını kaybetti...

CEZAYİR'DE SELLER: 10 ÖLÜ

Cezayir'de şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 10 kişi öldü. Yetkililer, hafta sonunda ülkeyi vuran şiddetli yağmurda yüzlerce evin de çöktüğünü belirtti.
Başkentin güneybatısındaki El Bayaz kasabasında 8, El Bayaz'ın kuzeyindeki kasabalarda da 2 kişinin öldüğü, bir anneyle bebeğinin ise kayıp olduğu kaydedildi.

VİETNAM'DA SEL

Vietnam'da yaşanan son 10 yılın en büyük mevsimsel sel felaketinde bir hafta içinde 5'i çocuk, 11 kişi hayatını kaybetti. Vietnam hükümetinden yapılan açıklamada, ülkenin güneyinde, Mekong deltasında meydana gelen seller sonucu 5 kentte 20 binden fazla evin sular altında kaldığı ve çeltik tarımı yapılan 5 bin hektarlık bir alanın zarar gördüğü belirtildi.

Güneydoğu Asya, Çin, Japonya ve Güney Asya'da, uzun süren muson yağmurlarının neden olduğu seller, tayfunlar ve fırtınalar nedeniyle son 4 ay içinde yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

ÇİN'DE SEL

Ülkenin güneyinde milyonlarca kişi etkilendi. Çin'de Nesat tayfununun tetiklediği şiddetli yağmurlar ve buna bağlı olarak meydana gelen sellerde 4 kişi hayatını kaybetti. Ulusal basındaki haberlere göre, ülkenin güneyindeki Guangşi Cuang Özerk Bölgesinde 8 kent ve 37 kasabada 2,48 milyon kişi tayfundan etkilenirken, 140 bin kişi bölgeden tahliye edildi.
Bölgede 2700 ev yıkıldı ve 7800 ev zarar gördü, 311 bin hektar ekili arazi sular altında kaldı. Tayfun ve sellerin bölgeye ekonomik kaybının 1,6 milyar yüen (yaklaşık 468,1 milyon TL) olduğu bildirildi.

Ayrıca ülkenin güneyindeki Haynan adasında 500 bin kişinin tayfundan etkilendiği kaydedilirken, bölgede Nesat tayfununun ardından gelen Nalgae tayfunu nedeniyle şiddetli yağışların devam edeceği belirtildi.

İKLİM ŞAŞIRDI!

Filipinler’i bir haftada 2. kez tayfun vurdu

Yıkıma ve ekonomik kayıplara yol açan Nesat Tayfunu’nun henüz etkisinden kurtulamayan Filipinler bu kez de Nalgae Tayfunu’yla sarsıldı. Filipinler’i daha önce vuran Nesat Tayfunu’nun ardından ülkeyi etkisi altına alan Nalgae Tayfunu’nun neden olduğu seller ve kaya kaymaları sonucu ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı ve 2 kişi kayboldu. Böylece ülkede art arda gelen iki tayfun sonucu ölenlerin sayısı ise 59’a çıktı. Yetkililer saatteki ortalama hızı 130 kilometreyi bulan Naglae Tayfunu’nun, Güney Çin Denizi’nde 200 kilometrelik bir alanı etkisi altına aldığını duyurdu.

İngiltere’de 100 yılın en kavurucu günü

İngiltere dün yüzyılın en sıcak ekim gününü yaşadı. Hava sıcaklığı 30 dereceye ulaşırken İngilizler, Brighton Sahili’ne akın etti. Kimileri havuzları doldururken kimileri parkları plaja çevirdi. Meteoroloji yetkilileri yarından itibaren sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini açıkladı.