Disk Üyeleri, Taleplerini İletmek İçin Meclis`e Yürüdü

Ankara`da DİSK’e bağlı sendika üyeleri, kıdem tazminatı, torba yasa ve özel istihdam bürolarına ilişkin taleplerini içeren dosyayı TBMM’de grubu bulunan siyasi partilere vermek için Meclis’e yürüdü.


DİSK/Genel-İş Sendikası üyesi yaklaşık 400 kişi, Kızılay Mithatpaşa Caddesi üzerinde toplandı. Burada kortej oluşturan grup üyeleri, `Mücadeleyi kazandık vermeyeceğiz`, `Kıdem tazminatını yağmalatmayacağız` dövizleri taşıyıp çeşitli sloganlar atarak, Meclis’e yürüdü. Yürüyüş sırasında emniyet güçleri çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı. Grup, TBMM Dikmen Kapısı karşısındaki Akay Kavşağı’nda durduruldu. Eyleme, CHP`li bazı milletvekilleri de destek verdi.
Türkiye’de kıdem tazminatı sorunu bulunmadığını belirten DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, çalışanların emek maliyetinin ucuzlatılmak istendiğini savundu.
AK Parti hükümeti tarafından gündeme taşınan konuların, sermaye çevrelerinin beklentilerini karşılamaya odaklandığını ve emeğin kazanımlarını yok ettiğini iddia eden Görgün, “Yeniden ısıtılıp gündeme getirilen özel istihdam büroları, torba yasa ve şimdi de kıdem tazminatının sorun haline getirilmesinin nedeni budur. Türkiye`de bir kıdem tazminatı sorunu yoktur. Kıdem tazminatı konusunda bugün siyasal iktidarın söylediklerinde yeni hiçbir şey de yoktur.” dedi.
Görgün, açıklamanın ardından yönetim kurulu üyelerinin TBMM’ye giderek taleplerini içeren dosyayı sunacaklarını aktardı.
Açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.