Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Güney Afrika Cumhuriyeti`nde resmi törenle karşılanacak, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Kgalema Motlanthe ile görüşecek.

Ardından heyetler arası görüşme yapılacak. Görüşmelerin ardından anlaşmalar imzalanacak, ortak basın toplantısı düzenlenecek. Erdoğan, Türkiye-Güney Afrika Cumhuriyeti İş Forumu`na katıldıktan sonra Apartheid Müzesini ziyaret edecek, Cumhurbaşkanlığı Konukevi`nde akşam yemeğine iştirak edecek.


Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılışının ardından ilk grup toplantıları gerçekleşecek. MHP, BDP ve CHP grup toplantıları yapılacak. (11.00/12.30/13.30)

TBMM Genel Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanacak. (15.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, memur sendikaları genel başkanları ile toplantı gerçekleştirecek. (12.00)

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, makamında Pakistan Cumhurbaşkanı özel temsilcisi Farzana Raja ile görüşecek. (15.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, bakanlıkta su kalitesinin izlenmesine ilişkin proje toplantısına katılacak. Eroğlu, daha sonra Ankara`dan Bursa’ya geçerek Uludağ’da bulunan DSİ ve DKMPG’ne ait 2 adet binanın yıkım işlemini başlatacak, basın açıklaması yapacak. Bakan Eroğlu, Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve AK Parti İl Başkanlığı`nı ziyaret ettikten sonra koordinasyon toplantısına katılacak. (09.30/12.30/18.30)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Diyarbakır`da makine ekipman dağıtım törenine ve Dicle Üniversitesi`nin yeni eğitim yılı açılışına katılacak. (13.00)

Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İstanbul’da yapılacak olan D-8 Sanayi Bakanları Zirvesi`ne katılacak. (09.30)

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emirgan Korusu Beyaz Köşk`te düzenlenecek `Var Olmak Haktır Hayvan Sevgisi ve Hayvan Hakları Etkinliği`ne katılacak. (14.00)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü`nde basın açıklaması yapılacak. (10.30)

Özgür-Der Diyarbakır`da Dicle Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi önünde başörtüsü yasağıyla ilgili açıklama yapacak. (12.30)

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, yeni eğitim dönemi öncesinde bilgilendirme toplantısı düzenleyecek. (10.00)

Atletico Madrid oyuncusu Arda Turan, İstanbul`da kendi adına yapılan sahanın açılışını yapacak. (16.00)

Almanya maçının hazırlıklarını sürdüren A Milli Takım, günün tek çalışmasını Fi-Yapı İnönü Stadı’nda yapacak. (18.00)

Spor Toto Süper Lig’in 6. haftasında Mersin İdman Yurdu’na konuk olacak olan Fenerbahçe, 2 günlük iznin ardından çalışmalarına başlayacak. (18.00)