Chp Heyeti Siirt`te

Siirt`te daha önce meydana gelen terör saldırısında 4 genç kızın ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Siirt`e gelen CHP heyeti ziyaretlere başladı.

Chp Heyeti Siirt`te
Batman ziyareti ardından Siirt`e gelen heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Bursa Milletvekili Sena Kaleli, İstanbul Milletvekili Nur Serter, İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, İstanbul Milletvekili Sedef Küçük, Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Kadın Kolları Genel Sekreteri Nazik Işık yer alıyor. İlk olarak CHP il teşkilatını ziyaret eden heyet, daha sonra Siirt Valisi Musa Çolak ve saldırıda hayatını kaybeden 4 genç kızınailesine ziyarette bulundu

Daha sonra CHP il binasında konuşma yapan ve Siirt`e geliş amaçlarını açıklayan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Batman ve Siirt`teki saldırıyı vahşet olarak değerlendiklerini belirterek, "Cumhuriyet Halk Partisi kadın milletvekilleri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel merkezden oluşan bir heyet ile Siirt`e geldik. Daha önce Batman`daydık, Batman ve Siirt`teki ziyaretimizin nedeni. 20 Eylül`den bu yana Batman ve Siirt`te meydana gelen olaylar ve bu olayları vahşetolarak değerlendirdik. Terörün batısında veya doğusunda, kuzeyinde yada güneyinde hiç acımadan masum insanları katline neden olduğunu gördük. Batman`da daha doğmamış bebeğin doğma hakkını elinden alan terör, Siirt`te de 4 genç kızımızın yaşamdan kopmasına neden oldu. 2 yaralı genç kızımıza da hayatları boyunca izleri silinmeyecek yaralar bıraktı. Buna ilişkin duygularımızı Türkiye`nin 4 bir yanından dile getirdik. Ama doğrusu biz bu olaylarla beraber çok incindik. Bu vahşete ilişkin acımızı ancak eğer bunubirebir yaşayanlarla paylaşabilirsek ancak hafifletebiliriz. Buraya gelme nedenimiz bu. Siirt`ten de ve Batman`dan da artık bu vahşeti istemediğimizi bir kez daha ilan ettik. Biz tüm Siirt halkına başsağlığı diliyoruz ve bir daha böyle acılar yaşanmasın istiyoruz" diye konuştu. Türkiye gündemine dair açıklamada bulunan Güler, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim tavrımız duymak istemeyenler için bir kere daha söyleyeyim, din eksenli ya da etnik eksenli politikaların dışında vatandaşlık üzerine yükselen, laiklik üzerine yükselen bir yapılanma bunu değişik yerlerde üçüncü yol diye tarif etmiştik. Bu gerçek bir çözüm yolu, gerçek bir politikadır. Artık kulaklar bunu duysun ki bu sıkışmışlığı Türkiye aşsın. Biz böyle üzüntülü günlerde hep beraber olacağız. İnşallah bütünkalbimizle mutlu günlerimizde de hep beraber olacağız" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA