Ak Partili Avcı:üniversiteler Yeni Anayasa ve Yök Düzenine Katkıda Bulunmalı

AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, üniversitelerin yeni anayasa süreci ve yeni YÖK düzenine katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi.

Ak Partili Avcı:üniversiteler Yeni Anayasa ve Yök Düzenine Katkıda Bulunmalı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi 2011-2012 Öğretim Yılı açılışı Atatürk ve Gençlik Anıtına çelenk konulmasının ardından Kongre ve Kültür Merkezi`nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı, Salih Koca, CHP Eskişehir milletvekili Kazım Kurt, Vali Kadir Koçdemir, İl Emniyet Müdürü Naci Kuru, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen yaptığı açılış konuşmasında, "Üniversite olarak hedeflerimizi hızla gelişen bilgi ve iletişim teknolojileri ışığında yeniden gözden geçirerek, taşıdığımız sorumlulukların bilinciyle yeni bir öğretim yılına heyecanla başlıyoruz." dedi.

AK Parti Milletvekili Avcı ise Türkiye`nin yeni bir döneme girdiğini vurgulayarak, "En önemli hamlesi de yeni anayasadır. Bu sürece katkıda bulunacak aktörler arasında üniversitelerde bulunmaktadır. ESOGÜ`nün de hem anayasa sürecine hem de yeni YÖK düzenine önemli bir fonksiyon icra etmesi gerekiyor. Üniversiteler kendini eleştirmekten çekinmez. Ne yazık ki üniversiteler bu konuda çok parlak bir sicile sahip değil. Bunu hem okuduklarımdan hem de yaşadıklarımdan biliyorum." şeklinde konuştu.

Tören sonunda, 2010-2011 yılında ESOGÜ`den emekli olan öğretim üyelerine birer plaket takdim edildi.