Add, Kutlamaların İptalini Protesto Etti

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Salihli Şubesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesine tepki amacıyla basın açıklaması yaptı.

Add, Kutlamaların İptalini Protesto Etti
Demokrasi Meydanı`nda düzenlenen basın açıklamasına; CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Salihli Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Sungur, Altan Serpil, ADD Salihli Şube Başkanı Rafet Yavaş ile ADD üyeleri katıldı.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir ilk yaşandığını ve Başbakanlığın Van depremini bahane ederek yayınladığı genelgeyle her yıl düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını iptal etmesinin anlaşılır ve kabul edilebilir olmadığını belirten ADD Salihli Şube Başkanı Rafet Yavaş, "Van depreminin ulusumuzda açtığı yara, ulusal iradenin devlet yönetim şeklinde yansıyan ve birliğin, dirliğin sembolü olan Cumhuriyet`in varlığı ile sarılıyor, sarılabiliyor. Acıları etrafında ulusça sergilenen tutum, birlikve dayanışma içinde olma çabaları, yurdun her bir köşesinden uzanan yardım eli, ulus olarak sahip olduğumuz öz değerlerin Cumhuriyet`le 88 yılda kazanılan yurttaşlık bilinci ve dayanışmasının sonucudur. Van ve Ercişli yurttaşlar, depremin yol açtığı ölüm ve yaralanmalarla boğuşurken yurdun diğer köşelerinde toplumun balo, eğlence düzenlenmesinin söz konusu olamayacağının bilinciyle Başbakanlığın genelgesinden çok önce, etkinliklerin eğlence bölümünü iptal etmelerinin altındaki neden de yine aynı yurttaşlıkbilincidir. 88 yıllık tarihinde yüzlerce deprem felaketini yaşayan Cumhuriyet`imizde törenlerin iptal edilmediği düşünülürse Başbakanlığın çelenk sunuş ve tebrik kabulü dışında kalan Cumhuriyet etkinliklerini resmi törenleri de kapsayacak şekilde iptal etmesi, deprem üzerinden Cumhuriyet`e saldırmak, Cumhuriyet kavramının içini boşaltmak adına felaketten çıkar elde etmeye, zihinsel arka planında var olan projenin uygulanmasından başka bir anlama gelmiyor" iddialarında bulundu.
Kaynak: İHA