Girişimci Anneler Panelde Buluştu

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ‘İllerimiz AB’ye Hazırlanıyor’ programı çerçevesinde, Bursa Valiliği AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’nin ‘Avrupa Birliği Bütünleşme Sürecinde Etkinliklerle Bursa’ projesi kapsamında ‘Girişimci Anneler Günü’ etkinliği, Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Girişimci Anneler Panelde Buluştu

‘Girişimci Anneler Günü’ etkinliği kapsamında kadın dernekleri stant açarak çalışmalarını katılımcılara gösterme imkanı bulurken, program bünyesinde yer alan ‘Girişimci Anneler Günü’ Paneli de köşe yazarı Güzin Abraş yönetiminde yapıldı.

Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) bünyesinde faaliyet gösteren ‘Kadın Girişimciler Komisyonu’, etkinlik alanında stant açarak, daha önce sonuçları kamuoyuyla paylaşılmış olan ‘Bursa Kadın Girişimcilerini Arıyor’ projesinin sonuç raporu kitapçığını katılımcılarla paylaşma fırsatı buldu.

Program çerçevesinde stantları gezen Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta ve Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput, ‘Bursa Kadın Girişimcilerini Arıyor’ proje sonuç raporu kitapçığını BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi’nin elinden aldı.
Protokolün, kadın derneklerinin stantlarını gezmesinin ardından panele geçen katılımcılar, AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Filiz Çilingir tarafından hazırlanan sunumla ‘Bursa AB’ye Hazırlanıyor’ projesi hakkında bilgi aldı.

Programda konuşan Bursa Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta, AB sürecinde Bursa’da yapılan çalışmaları tek bir çatı altında toplamak ve koordine etmek amacıyla AB ve Dış İlişkiler Koordinasyon Merkezi’ni kurduklarını söyledi.
Bursa’nın, AB sürecinde ürettiği projeler açısından İstanbul, Ankara ve Adana’dan sonra dördüncü sırada olduğuna dikkat çeken Vali Yardımcısı Usta, Bursa’nın kullandığı hibe miktarı açısından da İstanbul ve Ankara’dan sonra üçüncü sırada olduğunun altını çizdi.

‘Girişimci Anneler Günü’ panelinde konuşmacı olarak BUGİAD Kadın Girişimciler Komisyonu Başkanı Dilek Ataygeldi, Selma Çetinkaya Türker, Dilek Şeker ve KOSGEB KOBİ Uzmanı Şakir Can katılırken, panel yöneticiliğini ise Köşe Yazarı Güzin Abraş üstlendi.

Panelde konuşmacılar hakkında kısa bilgiler veren Güzin Abraş, sonrasında sözü konuşmacılara bıraktı. Girişimcilik ve başarı hikâyelerini katılımcılarla paylaşan konuşmacılar, yaşadıkları sıkıntıları ve girişimciliğin önemine dikkat çekerken, girişimci olacaklara tavsiyelerde bulundular.

Panel öncesinde protokole ve panelistlere plaket verilirken, Bursa Valisi Şahabettin Harput’un eşi Funda Harput’a plaketini, Bursa Vali Yardımcısı ve İl AB Daimi Temas Noktası Ahmet Hamdi Usta verdi. Panelistler de plaketlerini Ahmet Hamdi Usta ve Funda Harput’un elinden aldı.