Cihan Haber Ajansı Gündemi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi ile Resmi Konut`ta görüşecek.

(13.45)

Mili Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel`in katılımıyla, Savunma Bakanlığı Müsteşarlığı’nda Denizaltı Kurtarma Ana Gemisi ve Kurtarma ve Yedekleme Gemisi Tedarik Sözleşmeleri imza töreni yapılacak. (10.00)

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valiliği’nin ‘Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi` sertifika törenine katılacak. (10.00)

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, MÜSİAD Bilim ve Teknoloji Projeleri Yarışması Ödül Töreni’ne katılacak. (10.00)

Van’da meydana gelen depremle ilgili gelişmeler takip edilliyor.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu, Genel Başkan Mustafa Kamalak başkanlığında toplanacak. (10.00)

Memur-Sen, yardım kampanyası başlatıyor. Kampanyanın detaylarını Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, genel merkezde düzenleyeceği basın toplantısında açıklayacak. (11.00)

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Van`daki depremzedelere AKM’den bin 240 ton gıda ve temizlik maddesinden oluşan 55 TIR`lık yardım gönderiyor. (11.00)

Mamak Belediyesi ile Türk Kızılayı, depremzedelere 4 TIR yardım gönderiyor. (11.00)

AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda, Kızılay’la düzenlenen kampanya neticesinde, Van’da meydana gelen 7.2 şiddetindeki depremde yaralananlara kan verilecek. (10.30)

Vandaki depremde hayatını kaybeden öğretmenin cenaze töreni yapılacak. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Van`daki depremde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Eskişehirli öğretmen Arzu Aktaş`ın cenaze törenine katılacak. (13.00)

Van`da meydana gelen depremde hayatını kaybeden 5 yaşındaki Meryem Topçu`nun cenazesi İzmir`de defnedilecek. (13.00)

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü`nde (Mali Suçlar Büro Amirliği) basın açıklaması yapılacak. (10.30)

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, konfederasyon genel merkezinde Toplu Sözleşme Kanun Taslağı ile ilgili açıklamalarda bulunacak. (11.00)

KESK, Kamu Görevlileri Sendikaları Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle ilgili görüşlerini, genel merkezde yapılacak basın toplantısı ile açıklayacak. (10.00)

Van`da meydana gelen depremde enkaz altından yaralı olarak çıkarılan ve kolu kesilen Azeri gelin, yaşadıklarını anlattı.


6.Uluslararası Dadaş Film Festivali, onur ödüllerinin Cünet Arkın ve Filiz Akın`a verilmesiyle sona erecek. Kapanış ve ödül töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Salonu`nda gerçekleştirilecek. (18.00)

13. Türkiye Kuş Konferansı, bu yıl 28-30 Ekim tarihleri arasında İzmir`in Seferihisar ilçesinde Türk ve yabancı kuş gözlemcilerini bir araya getirecek.


Rusya`nın tarihi Bolşoy Tiyatrosu bugün ilk oyunu ile perdelerini yeniden açacak. Açılış programına binlerce kişinin katılması bekleniyor.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York’a gitmek üzere beraberindeki heyetle KKTC’den ayrılacak.


AVRASYA FEED
Atın sütünden üretilen ‘kımız’ Orta Asya ülkelerinin en önemli içecekleri arasında yer alıyor. Rusya`da da tanınmaya başlanan kımız, şimdi sanayi üretimi ile büyük marketlerde tezgahlara çıkmaya başladı.

SPOR
Bursaspor Kulübü’nde yürütülen ‘usulsüzlük’ soruşturmasının ilk duruşması yapılacak. Aralarında tutuksuz yargılanan Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı’nın da bulunduğu sanıklar hakim karşısına çıkacak. (09.30)

Bursaspor, Pazar günü oynayacağı Manisaspor maçı hazırlıklarını Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam nezaretinde Özlüce Tesisleri’nde sürdürecek. (15.30)