Bakırköy`de Van`a 10 Tır`lık Yardım

Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından harekete geçen Bakırköy Belediyesi, 3 günde 10 TIR dolusu yardım malzemesi toplayarak Van’a gönderdi.

Bakırköy`de Van`a 10 Tır`lık Yardım

Bakırköylülere yaptıkları duyurunun ardından yardım patlaması yaşadıklarını belirten Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ”Bakırköylü yurttaşlarıma ve kuruluşlara bütün yüreğimle teşekkür ediyorum. SMS, sosyal medya ve internet siteleri aracılığıyla yaptığımız duyuruların ardından bir anda binler,on binlere ulaştık ve belediyemizin merkez bina ve Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’nde oluşturulan yardım toplama merkezlerine adeta yardım yağmuru yaşadık. Ve 3 gün içinde 10 TIR dolusu yardım malzemesini Van’a gönderdik. Yardım malzemesi olarak çadır,yatak, battaniye, gıda, ilaç,kışlık giysi ve ayakkabı gönderildi.Bakırköylü yurttaşlarımın bundan sonra getirecekleri yardım malzemelerini almaya devam edeceğiz. Bakırköylüler yardım malzemelerini merkez bina ve Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ne iletebilirler. Toplanan malzemeler tırlara yüklenip hemen gönderilecek. Bu arada özellikle Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ndeki ayrıştırma merkezimizde gönüllü vatandaşlarımıza ihtiyacımız var. Benimde okyanusta bir damla misali yardımlarda bir katkım olsun demek isteyen yurttaşlarımızı buraya bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakırköy Belediyesi Arama ve Kurtarma Birliği`ni (BAKUT) de Van`a gönderdiklerini açıklayan Erzen, ”Önceki gün İstanbul’daki Sosyal Demokrat Belediyeler Birliği üyesi 12 belediye başkanı olarak Van’a yaptığımız ziyarette şunu gördüm ki; bizim BAKUT dahil tüm arama-kurtarma ekipleri ve sağlık ekipleri olağanüstü özveriyle çalışıyorlar. Sıkıntı yardımların ulaştırılmasında. Hala ciddi bir organizasyon bozukluğu söz konusu. Bu yüzden belediyeler olarak dağıtımı kendi personelimizle yapacağız. Bir an önce bu sorunun giderilmesi gerekiyor.” dedi.