Yurtta Hava Durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu`nun güneydoğusu, Tokat ve Siirt ile sabahın ilk saatlerinde Gaziantep ve Kilis çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur, Van ve Hakkari çevrelerinde akşam ve gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Yurtta Hava Durumu
Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Sabah saatlerinde Bolu, Düzce, Bilecik, Kastamonu ve Kütahya çevrelerinde yeryer sis bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Sıcaklık kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı bulutlu 15 İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu (Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esecek) 16 İzmir: Az bulutlu (Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esecek) 20 Adana: Parçalı bulutlu 27 Antalya: Az bulutlu 25 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 15 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 16 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu 8 Diyarbakır: Parçalı bulutlu 17
Kaynak: İHA