Dp Genel Başkanı Niğde`de

Bir dizi inceleme ve açılışa katılmak için Niğde`ye gelen Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, hükümetin iç, dış ve ekonomi politikasını eleştirerek, "Türkiye radar sistemi ile İran`a resmen savaş ilan etti" dedi.

Dp Genel Başkanı Niğde`de
Bor ilçe girişinde partilileri tarafından karşılanan Zeybek, burada bulunan Şeyh Kuddusi Hazretlerinin türbesini ziyaret etti. Ardından partisinin Niğde il binasında geçen Zeybek, bir basın toplantısı düzenledi.

Deprem sonrası dün gittiği Van`da karşılaştığı manzara karşısında şaşkınlık içerisinde kaldığını belirten Namık Kemal Zeybek, Van merkezinde çok fazla yıkıntı olmadığını ancak Erciş ilçesindeki binaların neredeyse üçte birinin yıkıldığını ifade ederek, "Orada Türk-Kürt ayırımı yapmak gibi saçma sapan düşünceler var. Bu, bilinç kaymasının bir göstergesi olması açısından önemlidir. Orada bizim kardeşlerimiz var, insanlar acı çekiyor. Şunu görüyoruz ki, milletimiz topyekun seferber oldu. Yapılması gerekenyardımı yaptı" dedi.

Terörle mücadele konusunda hükümetin sınıfta kaldığını savunan Zeybek, "Tansu Çiller hükümeti zamanında vatanımızı üç buçuk teröriste teslim etmedik. Vatanımızı böldürmedik. Mesele nedir? Terörün bitmesi mi? Efendim ne oldu, bu kadar yıl terörle mücadele ettik de sonuç aldık mı? Ne netice alacaksın? Karşındaki Türkiye`yi bölmek istiyor, biz de böldürmedik, netice bu. Niye bu unutuluyor? Onlar bölmek istiyorlar, biz ise vatan toprağımızı kimseye kaptırmıyoruz. Bölünmesin istiyoruz. Netice demek, terörünisteklerini yerine getirelim de terör bitsin mi? Bizim hükümetimiz zamanında teröre karşı profesyonel birliklerle mücadele yapıldı. Onlar alana gittikleri zaman teröristler kaçacak delik arıyordu. Özel harekattan söz ediyorum. Onlar bu işi bilen, bu coğrafyada yaşabilen insanlardı. Biz ne yapsaydık? Vatanı teslim mi etseydik?" diye konuştu.

Malatya`ya kurulması planlanan füze kalkanı projesini de eleştiren DP Genel Başkanı Zeybek, buraya kurulacak radarların resmen İran`a savaş açmak olacağına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çok tehlikeli bir şey yapıldı. Ne uğruna yapıldı, karşısında ne alındı bilmiyoruz çünkü açıklanmıyor. Malatya`ya kurulacak radar İran`a savaş ilanıdır. İran bunun farkında. Malatya`ya kurulacak radarlar İran`a bakıyor. Buradan bir füze havalandığı zaman Romanya ve Polanya`daki merkezden kaldırılan İran füzelerini imha edecek. Diyelim ki İsrail veya başka bir ülke İran`a füze saldırısında bulundu. İran kendini savunacak. Ama nasıl? Önce Türkiye`deki kalkanı vuracak. Evet İran`ın ilk füze atacağı yerMalatya olacak. Neticede İran`da uranyum var. Bu korkunç bir plandır. Amaç Hem İran`ı hem de Türkiye`yi çıkacak savaşla bölmektir."
Kaynak: İHA