Son Canlı Kurtulana Kadar Dönüş Yok

Van`da meydana gelen deprem sonrası yardım ve destek için harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki AKS 110 ekipleri, insan üstü bir çabayla günlerdir arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Son Canlı Kurtulana Kadar Dönüş Yok
Van merkezde 3 ayrı enkazda yaptıkları çalışmalar sonucunda 12 vatandaşımızın cesedine ulaşan, 11 yaşındaki Serhat Gür`ü ise depremden 54 saat sonra sağ kurtarmayı başaran ekipler, minik Serhat`ın hastanede yaşamını kaybettiği haberiyle büyük üzüntü yaşadı. Van`da çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekipleri, depremin etkili olduğu ve henüz müdahale edilemeyen çok sayıda enkazın bulunduğu Erciş ilçesine yönlendirildi. Sabahın ilk ışıklarından gece yarılarına kadar çalışan ve günde birkaç saat uykuyla yaşam kurtarma mücadelesini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, enkaz altından çıkarılabilecek son canlıya ulaşana kadar bölgede kalacaklarını bildirdi.

Cengiz Öngör sorumluluğundaki İzmir Büyükşehir Belediyesi AKS 110 ekibindeki 5`i paramedik olmak üzere 35 uzman personele daha sonra 16 personel daha eklendi. Ekipte enkaz altından yaralıları kurtarma konusunda yetiştirilmiş Şans ve Betty adlı iki köpek de yer alıyor.Görevli personelin yanı sıra bölgeye gönderilen teknik teçhizat arasında, 9 orta ve 3 ağır set kurtarma setinin dışında sismik-akustik ve görüntülü cihazlar, bio radar, kırıcılar, jeneratör, destek takozları, termal kamera, tıbbi malzeme ve kurtarma setleri de bulunuyor.
Kaynak: İHA