Nilüferli Miniklerden Somali İçin Kermes

Bursa Özel Nilüfer Bademli İlköğretim Okulu öğrencileri, daha önce Somali’de dağıtılan yardımların ve kıtlığın simgelendiği 40 dolayında fotoğraf sergisi önünde kermes düzenledi.

Nilüferli Miniklerden Somali İçin Kermes

Kuraklık nedeniyle son 60 yılın en büyük kıtlık felaketi yaşanan Somali’ye yardım etmek için düzenlenen kermese büyük ilgi yaşanıyor. Kermese, bütün veli ve öğrenciler tarafından sahip çıkıldı.

Düzenlenen sergi ve kermes ile özellikle Nilüferli öğrencilerin Somali’deki çocukların acısını görüp, yardımlaşma konusunda duyarlılıklarını artırmaları amaçlanıyor. Kermesten elde edilen gelir Somali’ye gönderilecek. Düzenlenen kermes ile aynı zamanda “Biz varız” denildi.

Duyarlılıkları ve desteklerinden dolayı öğrenci, öğretmen ve velilerine teşekkür eden Okul Müdürü Hakan Eroğlu, “Başta duyarlı olup bu fikri ortaya atan öğretmenlerimize, kermese katkıda bulunan veli ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünyada birçok ülkenin zor zaman geçirdiğini anlatan Hakan Eroğlu, “İnsanlar ve ülkelerin birbirine karşılıksız yardımda durduğu, sustuğu bir zamanda kıtlık felaketi yaşanan Somali’ye fedakâr ülkemiz insanının, “Biz varız” demelerine küçük bir katkıda bulunabildiysek ne mutlu bize. Özellikle öğrencilerimiz, Somali yararına örnek bir davranış sergiledi.” şeklinde konuştu.