Mersin’den Van’a Yardım Eli Uzandı

Kimse Yok Mu Derneği Mersin’den Van’a yardım eli uzattı.

Mersin’den Van’a Yardım Eli Uzandı
Depremin olduğu ilk gün harekete geçen Kimse Yok Mu gönüllüleri bölgeye 6 bin battaniye ulaştırdı.

Derneğin lojistik deposunda toplanmaya başlanan mercimek, pirinç, bulgur, fasulye, yağ, şeker gibi temel gıda maddelerininde en kısa sürede Van’a gönderileceği bildirildi.

Kimse Yok Mu Derneği Mersin Şube Müdürü Ömer Yassıkaya, Van’da yaşanan deprem dolayısı ile gönüllülerin ve hayırseverlerin yardım seferberliği başlattığını belirtti.

Depremin olduğu ilk gün bölgeye gönüllülerin de desteği ile 6 bin battaniye gönderdiklerini ifade eden Yassıkaya, “Battaniyelerimiz Van ve Erciş’e ulaştı. Önceki günde bölgeye 2 TIR içme suyu ile bin battaniye, 208 gıda kolisi ve giyim malzemesi gönderdik” dedi.

Derneklerinin Van ve Erciş’te çıkarmaya başladığı sıcak yemek için ise Mersin’deki hayırseverlerden mercimek, pirinç, bulgur, kuru fasulye ve nohut gibi kuru gıda malzemeleri toplamaya başladıklarını anlatan Yassıkaya, bakliyatların hafta içinde deprem bölgesine sıcak yemek çıkarılan çadırlara ulaştırılacağını kaydetti.

Yassıkaya, Van’daki deprem bölgesine nakdi yardım yapmak isteyenlerin Bankasya 45-1217369-1, Akbank 18-174630, İş Bankası 6600-2627061, Ziraat Bankası 207-5382203 ve 5504897 no’lu PTT Posta çeki hesabına yatırabileceklerini ifade etti.