Hatay`daki Suriyelilere Üç Öğün Sıcak Yemek Veriliyor

Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı (AFAD)`nın Hatay`da kurulan çadır kentteki Suriyelilere yardımları devam ediyor.

Çadır kentte kalan Suriyelilere barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşmenin yanı sıra günlük 3 öğün sıcak yemek veriliyor.


Başbakanlık Afet ve Acil Yardım Yönetimi Başkanlığı`ndan Başkan Vekili İ. Ejder Kaya imzalı yapılan yazılı açıklamada Hatay`daki çadır kentlerde oluşturulan 67 sınıf ve 127 şubede okul çağındaki bin 183`ü kız, bin 265`i erkek olmak üzere toplam 2 bin 448 Suriye Arap Cumhuriyeti vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edildiği belirtildi. Suriyelilerin acil ihtiyaçları için Hatay Valiliği`ne bugüne kadar 20 milyon 750 bin TL acil yardım ödeneği gönderildiği bildirilerek, bugüne kadar Türkiye`ye 19 bin 357 Suriye vatandaşı geldiği, bunlardan 11 bin 603`ünün ülkelerine geri döndüğü, 7 bin 754 Suriye vatandaşının halen Türkiye`de bulunduğu aktarıldı.

22`si refakatçi, 29`u hasta ve yaralı olmak üzere toplam 51 kişinin hastanelerde bulunduğu ifade edilen açıklamada, "Suriye Arap Cumhuriyeti`nden ülkemize yönelik nüfus hareketlerine ilişkin olarak başkanlığımızın koordinasyonunda; ilgili kurum ve kuruluşlarca çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme ve diğer hizmetler verilmekte. Çadır kentte kalan Suriyelilere günlük 3 öğün sıcak yemek verilmeye devam edilmektedir." denildi.