Erciş Depreminin 4`üncü Günü

Van`ın Erciş ilçesinde 24 saat aralıksız süren arama kurtarma çalışmaları ile ilgili bilgi veren GEA takım liderlerinden Erkan Ataker, daha önceki çalışmalarında 5 gün sonra 6 kişiyi kurtardıklarını belirterek enkaz altında kalanlar için hala umut olduğunu söyledi.

Erciş Depreminin 4`üncü Günü
GEA takım liderlerinden Erkan Ataker, arama çalışmaları sonucu deprem enkazlarından 5`inci güne kadar yaralıların çok rahat bir şekilde çıkabileceğini belirterek, "Depremden sonra 60`ıncı saati geçtik. Biz GEA ekibi olarak depremden 5 saat sonra olay yerine intikal etme fırsatı bulduk. Şu ana kadar, aralarında 7 aylık hamile bir kadının da bulunduğu 4 kişiyi yaralı kurtardık. Şu anda enkazdan ses alındı ve burada çalışmalarımız sürüyor. Umutlar kesilmiyor. Daha önceki çalışmalarımızda 5 gün sonra 6 kişiçıkardık. 6 gün sonra da yaralı olarak enkazdan çıkardığımız kişiler olmuştu. Çalışmalar devam ediyor. Umutlar tükenmez, talihimiz yaver gidiyor. Meteoroloji yetkilileri havanın karlı olacağını belirtmişti ama hava durumu şu an çok güzel. Çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor" dedi.

Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Sorumlusu Hemşire İklime Bingili ise, "Şu an arama kurtarma ekiplerimiz burada çalışmalarını yürütüyor. Bir canlıya rastladıkları an ekip olarak çıkarma işlemini birlikte yapıyoruz. Yaralının tıbbi müdahalesini enkaz altında başlatıyoruz. Enkazda bir insanın sağ olduğunu öğreniyoruz. Hasta oluyor ve bacakları sıkışmış oluyor. Ekiplerimiz bir taraftan o sıkışıklığı giderirken biz tıbbi müdahaleyi enkaz altında başlatmış oluyoruz. En uygun pozisyon hangisi ise opozisyonda çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Kaynak: İHA