El Kaide'nin hocası yakalandı

Afganistan'daki El-Kaide kamplarında Türkleri eğiten Ebu Yasir kod adlı Zekeriya Ç. yakalandı...

İstanbul terör polisi son yılların en önemli operasyonlarından birini düzenledi.

Akşam'dan Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre; El-Kaide'nin Türkiye'ye gelen militanlarını yönlendiren Zekeriya Ç. ve bir adamı sahte kimlikle yakalandı. 2009'da Adana'da İslami Cihad Birliği'ne yönelik operasyonda yakalanan Zekeriya Ç. serbest kaldıktan sonra Afganistan'a gitti. El-Kaide saflarına katılan Zekeriya Ç. eğitmen oldu. Kısa sürede örgütün Türk sorumluları arasında yerini aldı.

BOMBA EĞİTİMİ VERDİ
Terörle Mücadele ekipleri geçen ay Türkiye'ye sansasyonel eylem yapmak için gelen teröristlerin Zekeriya Ç. tarafından eğitildiğini belirledi. Zekeriya Ç.'nin sahte kimlikle illegal yollardan Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edildi. Hemen Adana polisiyle irtibata geçildi. Zekeriya Ç. ile El-Kaide kamplarında eğitim gören Ercan C. gözaltına alınıp İstanbul'a getirildi. Zekeriya Ç., Türkiye'den yasadışı yollarla Afganistan'a giden Türklere, bomba yapımı, silah kullanımı gibi konularda eğitim veriyordu. Ercan C. de eniştesi M.E ile birlikte El-Kaide kamplarına katılmış ve eniştesi canlı bomba olarak saldırı düzenleyeceği sırada Amerikan askeri tarafından ölü ele geçirilmişti.

"PİŞMANIM KAÇTIM" DEDİ

ZEKERİYA Ç. bir internet sitesinde yayınlanan görüntülerde 5 yaşındaki oğlunun eline silah vererek cihat çağrısında bulundurmuştu. Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan zanlı Etkin Pişmanlık Yasası'ndan yararlandı. Örgütten pişman olduğu için ayrıldığını, akrabalarını görmek için geldiğini söyledi. Ercan C. de yasadan faydalanmak için başvurdu.