Almanyalı Öğretmen Adayları Bursa’da Stajda

Almanya’dan gelen okul öncesi öğretmen adaylarının Bursa’da staj çalışmaları devam ediyor.

Almanyalı Öğretmen Adayları Bursa’da Stajda
Hessen eyaletinden Bursa’ya gelen okul öncesi öğretmen adayları, stajlarına Yıldırım ilçesinde bulunan 100. Yıl Anaokulu`nda devam etti.

Frankfurt Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan ve 2 öğretmen gözetiminde Türkiye’ye gelen 10 öğretmen adayı, 100. Yıl Anaokulu`nda minik öğrencilere öğretmenlik yapmaya başladı. Bursa Valiliği ile Hessen Eyaleti arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Bursa’da bulunan okul öncesi öğretmen adayları 7 hafta süreyle kentte kalacak. Öğretmen adayları, bu süre zarfında 7 okul öncesi eğitim kurumunda birer hafta süreyle staj yapacak.

Çalışmaları yakından takip eden Türkiye’nin Almanya Hessen Eyaleti Eğitim Ataşesi Ahmet Karamercan, “Bu çalışmalarımız 3 yıldır devam ediyor. Bu kapsamda yapılan çalışmaların Almanya ve Türkiye’de yaygınlık kazanması için kurulan TUDESA adıyla bir merkez de oluştu. Gerçekleştirilecek bu staj ile öğretmen adaylarımızın Türkçe ve Türk bilgisi, eğitimlerindeki mesleki yeterlilikleri önemli ölçüde yükselecek.” dedi.

Eğitim kapsamında geldikleri Bursa’da çok sıcak ilgi ve destek gördüklerini anlatan Ahmet Karamercan, çalışmalarda destek veren herkese teşekkür etti.