Samsun`da Kaçak Göçmen Operasyonu

Samsun`da bir kamyonun kasasında yakalanan 53 kaçak göçmen, sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü`ne teslim edildi.

Samsun`da Kaçak Göçmen Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin bir kamyon içinde yaklaşık 130 bin kaçak sigara ile birlikte yakaladığı 40`ı Burma ve 13`ü Afganistanlı olmak üzere 53 mülteci, sorgularının tamamlanmasının ardından sınır dışı edilmek üzere Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Haklarında "Türkiye`ye kaçak yolla giriş yapmak" suçundan yasal işlem yapılan göçmenlerin sınır dışı edileceği öğrenildi.

Öte yandan, söz konusu göçmenler ile kaçak sigaraları Ağrı`nın Doğubeyazıt ilçesinden İstanbul`a götüren 5 kişinin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu`nda sorguları tamamlandı. "İnsan kaçakçılığı ve sigara kaçakçılığı" suçlarından haklarında soruşturma başlatılan Ömer B., Murat K., Yakup G., Mehmet B. ve Adem B.`nin yarın sabah Samsun Adliyesi`ne sevk edileceği öğrenildi

Kaynak: İHA