Malatya İü Rektörü Prof.dr. Cemil Çelik:

Malatya İnönü Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof.

Malatya İü Rektörü Prof.dr. Cemil Çelik:
Dr. Cemil Çelik, üniversitenin Malatya ekonomisine 500 milyon TL`yi geçen bir katkıda bulunduğunu söyledi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Cemil Çelik, Kampus FM`de katıldığı Panorama programında, İnönü Üniversitesi`nde son dönemde yapılan bilimsel ve akademik yenilikleri,gelişmeleri ve bölge açısından önemini değerlendirdi. Üniversite kavramının dünya genelinde geldiği noktayı ele alarak Türkiye üniversitelerinin de dünyanın aldığı yeni şekle göre bilimsel, teknolojik ve akademik düzenlemeler yapması gerektiğini, her üniversitenin kendi öz kaynaklarını kullanarak yerelden evrensele ulaşacak bir vizyonlahareket etmesi gerektiğini kaydeden Rektör Çelik, Türkiye`deki üniversitelerin geleceklerinin parlak olacağını, üniversitelerin bilgi üreterek yayan, bulunduğu şehir ve bölgeden başlayarak tüm ülkeye ve hatta tüm insanlığa hizmet eden mekanlar olması gerektiğine vurgu yaptı.

Rektör Çelik, "Üniversiteler; bünyelerinde barındırdıkları sosyal araştırma merkezleri ile bölgesel, ulusal ve evrensel düzeyde sorunların çözüme kavuşturulmasına katkıda bulunan kurumlardır. Üniversiteler; ülke sorunlarının bir parçası değil, sorunlarının çözümüne katkı sağlayan kurumlar olarak çalışmalıdır. Şu anda İnönü Üniversitemiz bölgemize yılda 500 milyon TL`yi geçen bir katkı sağlamaktadır" şeklinde konuştu.

Malatya`nın ve bölgenin kalkınması ve gelişmesine büyük katkıları olacak Malatya Teknokent`in başvuruları almaya başladığını ve bu sayede üniversite ile sanayi işbirliğinin daha iyi gelişmiş olacağını ifade eden Rektör Çelik, Van depremiyle ilgili de şunları söyledi: "Depremin yol açtığı enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarına 7 sivil savunma uzmanından oluşan üniversitemizin arama kurtarma ekibi, arama kurtarma işlemleri bitene kadar çalışmalarına devam edecektir. Bunun yanı sıra yine üniversitemiz olarak acil ihtiyaç listesi adı altında yardım kampanyası başlattık. Bu ve diğer yardım kampanyaları bin yıldır süren kardeşliğimizin de en güzel ve tarihi bir örneğini oluşturmaktadır."
Kaynak: İHA