İzmir Genç Müsiad’dan Örnek Proje

Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulu (Genç MÜSİAD) sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Menemen Emiralem Atatürk İlköğretim Okulu’nun kütüphanesini yeniden yapılandırdı.

İzmir Genç Müsiad’dan Örnek Proje
Kütüphanenin fiziki, teknolojik bütün alt yapısını yenileyen İzmir Genç MÜSİAD oluşturduğu zengin kitaplıkla da ilköğretim öğrencilerine kitap okuma sevgisini aşılamayı hedefliyor.


Açılış programına Menemen Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürü, MÜSİAD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı, Menemen protokolü, öğrenciler, veliler ve çok sayıda genç MÜSİAD’lı işadamı katıldı. Okulun bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başladı.

Okul Müdürü Abdullah Özdemir, okullarının 230 öğrenci ile eğitim ve öğretim hayatına devam ettiklerini belirterek, taşıma merkezi olarak öğrencilerin 160’ının köylerden taşınarak geldiğini ifade etti.

İzmir Genç MÜSİAD Başkan Yardımcısı İsmail Çiftçioğlu kendilerinin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında 2011 çalışma programlarında böylesine bir projeye yer vermekten mutluluk duyduklarını ifade etti.

MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Abdurrahman Çabuk, Van’da yaşanan büyük depreme dikkat çekerek, “Van’da yaşanan büyük depremde, binalar yıkıldı, birçok can kayboldu. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemiz bu tür yaraları hep birlikte sardı, bunu da saracağız. Ülkemizde bu tür depremler hep oldu ve olacak. Esas mesele depreme karşı dayanıklı projeler, binalar yapmak ve bilinçlenmektir. Çocuklarımızın da kütüphanelerinde bilinçlenmesini temenni ederek, kütüphanemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, eğitim konusunda yaptıkları çalışmalardan bahsederek, “MÜSİAD’ın bu çalışması takdire şayan.” dedi.