Engellilerin klasik otomobillerle sahil turu keyfi

Toplumdaki Zihinsel ve Gelişim Engelli bireylerin oldukları gibi kabul görmelerine dikkat çekmek için yola çıkan İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği (İKOD) üyeleri, gönüllü arkadaşlarıyla tanıştırdıkları engellilere sahil turu yaptırdı.

Engellilerin klasik otomobillerle sahil turu keyfi

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği, Kabataşlılar Derneği, Sarıyer Belediyesi ve Best Buddies Turkey`in ortaklaşa başlattıkları `Best Buddies` sosyal sorumluluk projesinde, engelli çocuklar, engelli olmayan arkadaşlarıyla bir araya geldi. Kabataş Sahilindeki buluşmada Best Buddies Turkey sorumlusu Sercan Duygan, Kabataşlılar Derneği Başkanı Nabi Cücük, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de hazır bulundu.
Proje kapsamında `Elim Sende` sloganıyla yola çıkan çok sayıda engelli dostu Kabataş Sahili`nde buluştu. `Elim Sende` etkinliği çerçevesinde Best Buddies Turkey’e katılan ilk gönüllü okul Kabataş Erkek Lisesi öğrencileri bu program dahilinde Buddy’leri (yakın arkadaşları) ile tanıştırıldı. İKOD üyeleri de klasik araçlarıyla bu arkadaşlığa destek oldu.
Engelliler ve yakın arkadaşları klasik otomobillerle yaptıkları sahil turunda keyifli dakikalar geçirdi. Boğaz turundan sonra Sarıyer Belediyesi Kilyos tesislerine gelen engelliler ve yakın arkadaşları birlikte yemek yedi.
Bu arada boğaz turu sırasında klasik otomobiller terör olaylarını protesto etmek amacıyla Türk Bayrakları ve siyah kurdelelerle donatıldı.