Adilcevaz`da Hükümet Konağı ve Emniyet Müdürlüğü Binası Boşaltılıyor

Bitlis Bayındırlık İl Müdürlüğünden gelen ekiplerin yaptığı hasar tespit çalışmalarının ardından; Adilcevaz Hükümet Konağı, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Polis Lojmanları ve Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu binalarına oturulamaz raporu verildi.

Depremi büyük bir şiddetle hisseden Adilcevaz`da hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçedeki birçok ev ve iş yerinde çatlakların oluştuğu ve yıkılan yapıların bulunduğu gözlendi. Özellikle Filistan Ovası`nda bulunan köylerde deprem büyük hasara yol açtı. Depremde Akçıra köyüne dedesini ziyarete giden Mustafa Keser isimli 6 yaşındaki çocuğun da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Depremde en fazla hasar gören yerlerin başında da Adilcevaz`daki kamu binaları geliyor. Yapılan incelemeler sonucu oturulamaz raporu verilen Adilcevaz Hükümet Konağı, Kütüphane ve Tapu Müdürlüğünün hizmet verdiği ek binaya taşındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü için de bina arayışının devam ettiği öğrenildi.

Depremde hasar gören diğer bir kamu binası da Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu oldu. Ekipler, yaptıkları incelemelerin ardından, yaklaşık 500 öğrenciye hizmet veren binaya oturulamaz raporu verdi. Şu an için hiçbir öğrencinin girmediği binanın akıbetinin ne olacağı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Öte yandan yetkililer, Polis Lojmanlarının da bir an önce boşaltılmasını istedi. BELEDİYEDE KRİZ TOPLANTISI YAPILDI Bu arada Adilcevaz Kaymakamı Ahmet Dilsiz, Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy, İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, İlçe Emniyet Müdürü Cihan Ercan, İlçe Garnizon Komutanı Ali Uslu ve diğer kamu kurumlarının müdürleri, Adilcevaz Belediyesi`nde deprem sonrası ortaya çıkan problemleri çözmek için kriz masası oluşturdu

Kaymakam Ahmet Dilsiz, "Meydana gelen deprem sonrası Adilcevaz ilçe merkezi ve özellikle kırsal kesimdeki köylerde birçok eski yapılı evde yıkılma ve çatlaklar meydana gelmiştir. Bitlis Acil ve Afet ekipleri tarafından bu tespitler aralıksız olarak devam etmektedir. En büyük hasarı Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binası almıştır. Oturulmaz raporu alınan Hükümet Konağı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü binasının boş binalara taşınması işlemlerine başlanmıştır. En kısa zamanda bu kurumlarımız yeniyerlerine yerleştirilip vatandaşın hizmetine sunulabilecek konuma getirilecektir" dedi.

Dilsiz ayrıca, hasar tespit ekiplerince hazırlanan raporlara göre ailelere çadır dağıtımının sürdüğünü, özellikle köylülere sıcak yemek ve kuru gıda dağıtımı yapıldığını sözlerine ekledi.

Adilcevaz Belediye Başkanı Adnan Göksoy ise, "İlçemizde de hasarlı evler ve binalar bulunuyor. Bununla ilgili olarak hükümetimizin büyük çabaları ve çalışmaları var. Hasar tespit çalışmaları başladı. Vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Tabii ki sıkıntılarımız çoktur. Hükümetimiz de bu konuda çok duyarlı davranıyor. Bu afeti de devletimiz ve vatandaşlarımızın ortak çabası ile en kısa zamanda atlatacağımızı ümit ediyorum" dedi.

Bugün Çayır Mahallesi`nde hasar gören ev ve binaları gezen yetkililerin, yarın da Alacaatlı Mahallesi`nde çalışmalara devam edecekleri öğrenildi.
Kaynak: İHA