Vali Daşöz, Salihli`de Stat Açılışına Katıldı

Projesi 350 bin TL olan ve Sart Belediyesi`nin kendi imkanlarıyla 70 bin TL`ye mal ettiği Sart Belde Stadyumu`nun açılışı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz`ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Vali Daşöz, Salihli`de Stat Açılışına Katıldı
Stadyumda yapılan törene Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, İl Gençlik Spor müdürü Mehmet Uçak, İlçe Emniyet Müdürü Erkan Taş, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Metin Şahin, Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, AK Parti İlçe Başkanı Hüsnü Tuğrul, belde belediye başkanları, daire müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Sart Belediye Başkanı Ali Güngör, "Sart Belediyespor`un bu yıl futbolda Süper Amatör Lig`e çıkmasının mükafatı olarak verdiğim sözü tuttum. 22 Nisan`da şampiyonluğu kutladık, 23 Nisan`da stadyuma çim tohumlarını attık. Daha sonra stadyumun çevre tellerini, duvarını, koşu bulvarını yeniledikten sonra 600 kişilik tribün inşaatına 6 ay gibi kısa bir dönemde tamamlayıp ligin başlamasıyla birlikte futbolcuların emrinesundum. Merkezden stadyuma gelen 750 metrelik yolu sayın valimizin desteği ile tamamladık. Bu stadyumun projesi 350 bin TL değerinde. Biz belediyenin kendi imkanları ile 70 bin TL`ye bu stadyumu yaptık. Stadyumun yanı sırra futbolcularımızın deplasmanlara daha rahat gidebilmeleri için de 21 kişilik bir minibüs aldık. Bu minibüs sayesinde hem futbolcularımız hem de yarışmalara katılacak olan okullarımız bu aracı kullanabilecekler. Beldemizin bütün ihtiyaçlarını kendi imkanlarımız ve kendi çalışmalarımızlayapmaktayız. Şu anda beldemizin tek eksiği olan lisemiz kaldı. Sayın Valimizden de bu lisesinin en kısa sürede beldemize kazandırılmasını istiyoruz" dedi.

İl Gençlik Spor müdürü Mehmet Uçak, "20 günlük il müdürü olarak Manisa`da ilk kez bir açılışa katılıyorum. Bu da bir belediye tarafından modern bir şekilde yapılan bir stadyumun açılışı. Bu stadyumdan futbolcularımızın yanı sıra Salihli`nin Sart Kasabası`nın vatandaşları ve çocukları da faydalanacaktır. Bu stadyumun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, ``251 bin dev öğrenci projesini ilimizde ve ilçemizde başlattığı için tüm ilçe halkımız adına teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyorum. Bu öğrencilerimizin yapacakları çalışmalar bizim için, bizim geleceğimiz için, ülkemizin geleceği için yapılmış ve yapılacak çalışmalardır. Ben bu güzel projede inşallah bütün öğrencilerimize başarılar temenni ediyorum. Bu stadyum 2006 yılında protokol ile devredildiğinde gerçekten kötü bir durumdaymış. Ancak şu anda gördüğümüzgibi çok güzel bir zemine ve çevre düzenlemesine sahip imrenilecek, kıskanılacak bir niteliktedir" dedi.

Konuşmasına terör saldırılarında şehit olan asker, polis, sivil halk ile dün Van`da deprem sonucu ölenlere Allah`tan rahmet dileyen Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Depremi önlemek mümkün değil. Hepimiz biliyoruz ki bu bir doğal afet. Ama depremin hasarını azaltmak noktasında alabileceğimiz tedbirler olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilim insanlarımızda bunu söylüyor. Belediyelerimiz şehirleri planlarken, binalara ruhsat verirken, alt ve üst yapıyı değerlendirirken jeolojinin, mimarinin, statiğinbizlere emrettiği hususlara dikkat etme zorunluluğumuz var. Burası bir kasaba belediyesi ve biliyorum ki gelirleri de çok fazla değil. Çok yönlü yapılması gereken işler var. Ama bunların içerisine böylesine değerli güzel bir tesisi yerleştirmiş olması büyük anlam ifade ediyor. Ben başta Sart Belediye Başkanı olmak üzere buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi

Kaynak: İHA