El ele öldüler yan yana gömüldüler

VAN'ın Erciş İlçesi'nde oturdukları çöken evde yaşamını yitiren Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu öğrencileri 23 yaşındaki Vehbi Taşar ile aynı yaştaki arkadaşı Ömer Beyter'in cesetleri elele bulundu. Çocukluk arkadaşı olan ve elele ölen Taşar ile Beyter, Şırnak'ta yanyana açılan mezarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Van’da dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depreme Erciş İlçesi’nde yakalanan Şırnaklı 2 öğrenci de yaşamını yitirdi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Vehbi Taşar ile Ömer Beyter’in oturdukları ev depremle birlikte yıkıldı. Arama kurtarma ekiplerinin saatler süren çalışması sonucu 2 yakın arkadaş Taşar ile Beyter’in enkazda cesetlerine ulaşıldı. Ekiplerin cesetlerini bulduğu Taşar ile Beyter’in elele tutuştarak ölüme gittikleri görüldü.

Çocukluk arkadaşı olan ve Şırnak Lisesi’ni bitiren Taşar ile Beyter’in cenazeleri bu sabaha karşı memleketlerine getirildi. Aynı sınıfı ve evi paylaşıp, depremde yaşamını yitiren Taşar ile Beyter Vakıf Camii’nde kılınan cenaze namazlarının ardından Bahçelivler Mezarlığı’nda toprağa yanyana kazılan mezarlarda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Deprem kurbanı öğrencilerin cenaze törenine Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Belediye Başkan Vekili Faik Saltan, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, gençlerin yakınları ve çok sayıda kişi katıldı.