Cihan Haber Ajansı Ön Gündemi

Merkez üssü Van Erciş olan 7.

2`lik deprem sonrası bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları takip ediliyor.


Van depreminde Erciş`te hayatını kaybeden sınıf öğretmeni Zehra Kaya Şelale`nin cenazesi Antalya`nın Manavgat ilçesine geliyor (10.30)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Çiğli 2. Ana Jet Üssü`nde biraraya gelecek. Başbakan Erdoğan ve Aliyev, Petkim Aliağa Tesisleri`nde Star Rafineri ve Haydar Aliyev Meslek Lisesi Temel Atma Törenine katılacak, Aype-T Alçak Yoğunluklu Polietilen Fabrikası`nın açılışını yapacak. Başbakan Erdoğan ve Aliyev ile daha sonra başbaşa görüşme yapacak. Yüksek Düzeyde Strateji İşbirliği Konseyi oturumu yapılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Aliyev, ortak basın toplantısı düzenleyecek. Cumhurbaşkanı Aliyev daha sonra Bakü`ye, Başbakan Erdoğan, Ankara`ya hareket edecek. (10.30- 11.30- 13.35- 15.00- 16.00-17.00)

TBMM`de parti grupları. MHP ve CHP liderleri partililerine seslenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, arasında imzalan protokol ile hayata geçirilen ‘’Beceri 10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri(UMEM) projesi kapsamında Ankara’da eğitim almış kursiyerler ile kursiyerlerin istihdamına katkı sağlayan firmalara sertifikaları ASO`da verilecek. Törene Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katılacak. (14.00)

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker bakanlığın düzenlediği Tarım ve İnsan temalı 3. Ulusal Fotoğraf Yarışmasının Ankamall`daki ödül ve sergi açılış törenine katılacak. (10.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk çelik, Almanya Federal Cumhuriyeti Kuzey Ren Vestfalya eyaleti Çalışma Uyum ve Sosyal İşler Bakanı Funtram Schneider ve beraberindeki heyeti kabul edecek. (10.00)

TÜBİTAK koordinasyonunda, büyük gıda firmalarının katılımıyla Ulusal Gıda Teknolojileri Platformu Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü`de kuruluyor. (15.15)

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu TİSK,Ortaköy, Feriye Lokantası`nda Ekonomik Anayasa Raporunu açıklıyor. (10.30)

TMMOB heyeti deprem bölgesine gidiyor. 30 kişilik heyet deprem bölgesinde incelemelerde bulunacak.


"CHP`nin rahibe afişiyle müslümanlara hakareti davası Küçükçekmece 2. Sulh Ceza Mahkemesi`nde görülecek.


AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AK Partili 26 ilçe belediyesinin topladığı yardım TIR`ları Çamlıca gişelerden yola çıkacak. (17.00)

Adana`da Adalet Günü Etkinlikleri kapsamında `Çocuk Adalet Sistemi Kurumlar Arası İş Birliği ve Koordinasyon` konulu panel düzenlenecek. (13.30)

İzmir 7. Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı açılacak.


Geçtiğimiz günlerde ABD’de tedavi gördüğü hastanede vefat eden Suudi Arabistan Veliahdı Prens Sultan bin Abdülaziz’in cenazesi Riyad`da toprağa verilecek.