ANFA'dan alkışlanacak yardım

Beyaz Tv'de ekrana gelen Deprem Özel yayınına bağlanan ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Van'daki depremzedelere göndermek için şirket olarak Kızılay'a 1 milyon TL bağışta bulunacaklarını açıkladı.

Van‘da şiddetli deprem (Son Detaylar)

Beyaz Tv İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcıoğlu, Beyaz Tv Programlar Müdürü Tayyar Işıksan, Gazeteci-Yazar Nagehan Alçı ve Akut Genel Sekreteri Saydun Gökşin'le birlikte ekrana çıkan Seda Sayan deprem özel yayını ile izleyicilerin karşısına çıktı.

TÜRKİYE TEK YÜREK OLDU
Ünlü sanatçı Seda Sayan dün akşam deprem özel yayını ile Beyaz Tv'de ekrana çıktı. Toplumsal olaylara duyarlılığı ile bilinen ünlü sanatçı Seda Sayan, Van'da yaşanan deprem felaketine de duyarsız kalmadı.

ANFA'DAN ANLAMLI BAĞIŞ

Van'da dün meydana gelen ve tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan 7.2 şiddetindeki deprem sonrası Türkiye adeta tek yürek oldu. Deprem özel yayını ile vatandaşları yardıma çağıran Seda Sayan'ın çağrısına ünlü sanatçılar ve işadamları kayıtsız kalmadı. Canlı yayına telefonla bağlanan ANFA Genel Müdürü Ferhat Ertürk, Kızılay'a 1 milyon TL bağışta bulunacaklarını açıkladı.

ANFA'dan alkışlanacak yardım

Ferhat Ertürk Van'da üzücü bir deprem felaketi yaşandığına dikkat çekerek "Ankara Büyükşehir Belediyesi tüm felaketlerde olduğu gibi bu felakette de önderlik yaptı. Olay yerine ilk ulaşan Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin ekipleriydi. Ve bu ekiplerimizden de sevindirici haberler aldık.Ekiplerimiz deprem bölgesine ulaşır ulaşmaz 6 kişiyi enkaz altında kurtardı." diyerek Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bölgesine yaptığı yardımlar hakkında bilgi verdi.

KIZILAY'A 1 MİLYON TL BAĞIŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten belediyeye bağlı şirketlerden Van depremi için yardım kampanyalarına katılması konusunda talimat aldıklarını kaydeden Ferhat Ertürk "ANFA olarak Van'daki depremzedelerimizi zaruri ihtiyaçlarını karşılamak için Kızılay'a 1 milyon TL nakit para yardımı yapıyoruz." diye konuştu.

HÜSEYİN ÇELİK "KIZILAY SINIFTA KALDI"

Canlı yayına bağlanan Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'te Kızılay'ın çadır dağıtımı konusunda sınıfta kaldığı söylemini yineleyerek "Depremin ardından Başbakanımızla birlikte 7 bakanımız afet bölgesine intikal ettik. Başbakanımız olayları bizzat yerinde gözlemledi ve talimatları verdi. Deprem bölgesinde her türlü faaliyet saat gibi işliyor ancak benim gözlemlediğim kadarıyla çadır dağıtımı konusunda sıkıntılar var ve bu depremde Kızılay'ın performansını beğenmedim." diyerek Seda Sayan'a ve program yapımcılarına duyarlı yayınlarından dolayı teşekkür etti.

ERBİL'DEN ANLAMLI MESAJ

Ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil ise canlı yayına bağlanarak duygularını ifade etti. Erbil öncelikle bir insan olarak deprem bölgesinde bulunmayı istediklerini ifade ederek "Bizde programcı olarak deprem bölgesinde bulunanlara programa yaparak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Doğa insanları zengin yada fakir diye ayırt etmiyor. Türk-Kürt diye de ayır etmiyor. İnsanlar yardıma koşarken insanların etnik kimliklerine bakmadan ayırt etmiyor. İşte biz böyle bir milletiz." diyerek anlamlı bir mesaj verdi. Erbil menajeri ile birlikte deprem bölgesine gönderilmek üzere bir yardım tırı yola çıkarmaya hazırlandıklarını ifade ederek, ayrıca Seda Sayan'ın ısrarı üzerine 500 adet kumanya göndereceği sözü verdi.

ERCAN SAATÇİ İDDİALARA YANIT VERDİ

Canlı yayına bağlanan Seda Sayan'ın yakın arkadaşı Meltem Polat'ta depremzedelere gönderilmek üzere 10 bin adet battaniye gönderme sözü verdi. Kızılay'da gönüllü olarak görev alan ünlü sanatçı Ercan Saatçi ise Kızılay'ın çadır konusunda yetersi kaldığı şeklindeki eleştirilere canlı yayında yanıt verdi. Böyle durumlarda ülkenin tüm kurumlarının el birliği içinde iş yaptıklarını ifade ederek "Böyle durumlarda şu kurum görevini az yaptı, şu kurum iyi yaptı demenin toplum hassasiyetini zedeleyeceğini düşünüyorum." diyerek eleştirilere yanıt verdi. Ercan Saatçi Kızılay'ın bölgeye yaptığı yardımlar hakkında bilgilere vererek, Kızılay'ın elinden gelen her şeyi yaptığını söyledi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Ünlü sanatçı Mustafa Ceceli de canlı yayına bağlanarak Seda Sayan'a yaptığı bu özel yayın nedeniyle teşekkür eti. Ceceli Türk halkının bu tür durumlarda çok çabuk kenetlendiğini ifade ederek "Bizler sanatçı olarak üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız." dedi.

ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEMELİDİR

Türkiye'nin yetiştirdiği en büyük sanatçılardan Kayahan ise yardımları gizli yaptığını ifade ederek "Alan el veren eli görmemelidir. O yüzden ben yarımlarımı gizli yapıyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE BUNUNDA ALTINDAN KALKAR

Ünlü sanatçı Alişan, son bir haftadır üzerimizde ülke olarak kara bulutların dolaştığını ifade ederek " Türkiye çok güçlü bir devlet. Ve bununda altından el birliği altından kalkacağız." dedi.

BEYAZ GAZETE