Van`daki Deprem

Van`da meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde yaralananlardan bazıları Muş`taki çeºitli hastanelere getirildi.

Van`daki Deprem
Enkazdan ç?kart?lan depremzedeler, özel otomobiller ve ambulanslarla Van`a yakın çevre illerdeki hastanelere sevk ediliyor. Deprem anından itibaren teyakkuza geçen Muş Valiliği, ile gelecek depremzedeler için tüm doktorları hastanelere çağırdı. Şu ana kadar enkazdan çıkartılan 13 depremzede Muş Devlet Hastanesi ile Malazgirt ve Bulanık İlçe Devlet Hastaneleri`ne getirildi. Burada tedavi altına alınan depremzedelerden 7 aylık hamile olan Filiz İzgi`nin Muº Devlet Hastanesi`nde ameliyata alındığıbildirildi.

Muş Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınan depremzedeleri ziyaret eden Vali Ali Çınar, doktorlardan bilgi aldı. Hastanedeki son durumla ilgili Sağlık Müdürü Dr. Kenan Akpolat`tan da bilgi alan Vali Çınar daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandırdı

Muş`un yardım eden il konumunda olduğunu ifade eden Çınar, "Depremzedelere gerekli müdahaleler yapılıyor. Şu anda hayati tehlikeleri görünmüyor ama yapılacak tetkiklerden sonra sağlık durumları belli olacak. Muş olarak depremden fazla etkilenmedik. Biz yardım eden il durumundayız. Özellikle Erciş ilçesindeki arama-kurtarma ve yardım taleplerine destek veriyoruz. Muş Devlet Hastanemiz oradan gelecek yaralılara sağlık hizmeti verecek. Tüm sağlık personelimiz ve sağlık hizmet odalarımız bu iş içinhazır. Muş Valiliği, kamu ve özel sektör olarak elimizden gelen tüm imkanlarla özellikle Erciş ilçesine destek olmaya çalışıyoruz" diye konuºtu.
Kaynak: İHA