Kılıçdaroğlu, Açlık Grevi`ndeki Belediye Başkanını Ziyaret Etti

Ayaş`a yapılacak olan Mülteci Kampı`na karşı çıkan ve bu yüzden açlık grevine başlayan Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç`ı ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayaş`ın üniversitelerle anılmasını istediklerini belirterek bu konuyu Meclis`e taşıyacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ayaş`a yapılacak olan Mülteci Kampı`na karşı çıkan ve bu yüzden açlık grevi başlatan Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç`ı ziyaret etti. Sabah erken saatlerde beraberindeki milletvekilleri ile birlikte Ayaş`a giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilçeye gelişinde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Belediyenin önündeki çadırda açlık grevinde olan Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç ile Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Lütfi Bulut`u ziyaret eden Kılıçdaroğlu, Ayaş`ayapılacak olan mülteci kampı ile ilgili açlık grevinde olan belediye başkanından bilgi aldı

Ayaş`a bir ceza olarak mülteci kampının layık görüldüğünü belirten Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, "Ayaş`a yapılacak bu projeyle kültür tamamen bozulacak. Ankara`nın gözde İlçelerinden biri olan termal kaynakları, tarihi geçmişi ve sebze ve meyve deposu olma özelliğiyle, doğasıyla anılan bir ilçenin dokusu değiştirilmekte.Yapılan kamuoyu yoklamalarında halkın yüzde 99`sunun `hayır` dediği bu kamp dayatılmayla yapılmak isteniyor. Ayaş halkı bir haftadır yapmış olduğumuz açlık grevine desteklerinivererek yanımızda olduklarını gösterdiler.Seçimlerden önce İktidar sahipleri buraya gelerek halkın önünde şov yaparak planın ertelendiğini söylediler ancak belgeler böyle söylemiyor.Üniversite projemizi kabul etmeyip, Ayaş`a bir ceza olarak mülteci Kampı`nı layık gördüler. Ayaş Üniversiteler ile anılmak isteniyor. Ayaş`a sahip çıkmanız yanımızda olmanız Ayaş`ın sahipsiz olmadığını göstermiştir" diye konuştu.

Mülteci Kampı`nın yapılmaması için Mecliste konunun gündeme alınmasını istediklerini belirten Başkan Başkaraağaç, daha sonra mülteci kampı ile ilgili görüşülmesi istenen çalışmaları bir dosya halinde CHP lideri Kılıçdaroğlu`na verdi

"AYAŞ HALKININ İSTEMEDİĞİ BU PROJEYİ MECLİS`E TAŞIYACAĞIZ" Belediye Başkanı Başkaraağaç`ı dinleyen CHP lideri, Ayaşlıların bu konudaki duyarlılığını Meclis`e taşıyacaklarını belirterek, "Hükümet alınan bu kararı gerekçeleriyle bize sunacaktır" dedi. Açlık grevindeki belediye başkanına "Halkın duyarlılığına bir Belediye Başkanı olarak sergilediğiniz tablo yeterince kamuoyunun dikkatini çekmiştir Halkın sesi olarak öncülük ediyorusunuz" diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Bilindiği üzere daha önce Suriye`den gelenler var, Kuzey Irak`tan gelen mülteciler var. Bunlar için sınır bölgelerinde kamplar oluşturuldu. Kaçak olarak gelenler var onlar içinde belki mülteci Kampı yapılması gerekir ama bu kampların sınır bölgelerinde olmasında her zaman fayda var. Eğer bu kişiler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olacaksa önce bunlara yer vermek lazım. Üniversiteler Ankara bölgesinde sıkıştı biliyoruz ki Ayaş`ın üniversiteler ile anılması hem ülkemiz için hem de Ayaşlılar için büyük faydagetirecektir. Ayaş halkının istemediği bu projeyi ve halkın duyarlılığını Meclis`te Plan Bütçe Komisyonunda, İçişleri Bakanlığı bütçe görüşmelerinde dile getireceğiz.Konunun takipçisi olacağız." Kılıçdaroğlu daha sonra ise, açlık grevindeki Başkaraaağaç`ın sağlığı ile ilgili bir bilgiler alarak, açlık grevinin biran önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.
Kaynak: İHA