İzmir Şehitlere Sahip Çıktı

İzmir Şehit Aileleri Derneği başta olmak üzere kentteki tüm sivil toplum örgütleri, son günlerde tırmanan şehit cenazelerini ve terörü protesto için Gündoğdu Meydanı`nda buluştu.

İzmir Şehitlere Sahip Çıktı
Ellerinde Türk bayraklarıyla meydana koşan binlerce İzmirli, genç yaşlı demeden terörü protesto etti. Sabah erken saatlerinde ellerinde Türk bayraklarıyla Gündoğdu Meydanı`na gelmeye başlayan İzmirliler, geniş güvenlik önlemleri altında alana alındı. Meydana üç ayrı noktada giren İzmirlilerin güvenli ortamda mitingyapabilmeleri için yaklaşık 600 polis görev yaptı. Meydandaki mitinge, başta İzmir Şehit Ailleleri Derneği Başkanı Yavuz Alphan, İzmir Büyükşehir Belyediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye Gazeteciler Fedarasyonu Başkanı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, İzmir Miletvekilleri Erdal Aksünger, Aladdin Yüksel, Mustafa Moroğlu, Musa Çam, Hülya Güven, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı ile çok sayıda sivil toplumörgütü temsilcileri katıldı

Mitingte konuşan İzmir Erzurumlular Derneği Başkanı Muzaffer Okumuş, terör olayları karşısında sabrın taşması iç huzuru bozabildiğini belirterek, "Bu konuda bilgisi ve tecrübelerinden faydalanacağımız, yüreğini ortaya koyacak vatan evladından istifade edilmelidir. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Terör belası ya son bulacak ya son bulacaktır. Çünkü bizim bizden fazla dostumuz yoktur. Taviz vere vere bugünlere geldik. Artık taviz verecek hal kalmamıştır. Bu mesele sadece iktidarın değil 70 milyon vatan evladınıngelin canlar bir olalım, diri olalım. Biz büyük bir aileyiz. Şehitlerimize Allah`tan rahmet diliyorum" dedi. İzmir Şehit Aileleri Derneği Başkanı Yavuz Alpman, Gündoğdu Meydanı`ndaki mitinge yeterince ilgi gösterilmediğini belirterek, "Buraya gelen herkese teşekürler. Tüm meydanın her tarafının dolmasını isterdim. Günlerdir, bu minitge hazırlanıyoruz. İzmirliler yanımızda olsun isterdim" dedi. Ailesinde 3 şehidin bulunduğunu belirten Alphan, şöyle konuştu: "Şehit haberlerini duyduğumda elim ayağım titredi. Neredeyse ölüyordum. 24 çocuğumuz, polis bir tane sivil. Bir ayda 30 tane şehidimiz oluyor. O bir çocuğunöldüğünde onun annesi yok mu ne kadar duyarsız olduk. Bir karış verecek toprağımız yok. Meclistekiler susun. Birlik ve beraberlik içinde olursak düşmanlarımıza korku veririz. Parça parça olursak bizi de bölmek istyorlar. O Meclis elini taşın altına koysun. Bitiremiyorlarsa aldıkları maaş haram olsun." Aziz Kocaoğlu, 12 Haziran seçimlerinden sonra terörün tırmandığını belirterek şöyle konuştu: "En son 24 askeri teröre kurban verdik. Tüm halk terörün durdurulmasını istiyor. Toplu gösterilerde taşkınlıkyapmadan şehitlerimize saygı duymalıyız. Doğuda terörle mücadele eden askerlerimizin yanındayız. Türkiye olarak terör belasından kurtulmak istiyoruz."
Kaynak: İHA