Şehitler İçin Yürüdüler

İznikli vatandaşlar, Bitlis ve Hakkari Çukurca`da meydana gelen hain saldırıda şehit düşen güvenlik güçleri için gıyabi cenaze namazı kılıp dualar okudu.

Şehitler İçin Yürüdüler
Eski Hükümet Konağı Meydanı`nda Türk bayrağına sarılı 30 tabut, omuzlara alınarak tekbirler eşliğinde ilçe şehitliğine götürülerek mevlidi şerif okundu. Teröre lanet sloganlarının atıldığı tören alanında; Kaymakam Nurettin Kakillioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Kenan Zengin, Emniyet Müdürü Muzaffer Baş, Müftü Veli Vehbi Bardakçı ve sivil toplum örgütü temsilcileri de hazır bulundu. Binlerce İzniklinin doldurduğu meydanda okunan ortak bildiride, "Huzur, kardeşlik ve güvenliğimizi tehdit edenlerbilmelidirler ki, bu asil milletin sahip olduğu kardeşlik ruhu ve iradesi, onların emellerini kesinlikle boşa çıkaracaktır. İznik`ten bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Güvenlik güçlerine kurşun sıkanlara, teröriste `kardeşim` diyenlere, dost kılığındaki düşmanlara, Türk milleti ve onun evlatlarını arkadan vurmaya çalışan işbirlikçilere, insanlıktan nasibini almamış PKK terör örgütüne silah ve mermi temin edenlere ve bütün terör destekçilerine, şakşakçılarına lanet olsun. Dökülen kanlar asla yerdekalmayacaktır. Kahraman ordumuz ve onun arkasında dimdik duran milletimiz, dökülen her damla kanın bedelini ödetecektir" açıklamalarına yer verildi.

İlçe Müftüsü Bardakçı ise, "Onları bu birkaç gün değil, her gün hatırlamalıyız" dedi.

Bardakçı, daha sonra 30 şehidin makam tabutu önünde binlerce İznikli ile birlikte saf tutarak gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Gençlerin omuzlarına aldıkları Türk bayrağına sarılı tabutlar, tekbirler eşliğinde ilçe şehir mezarlığındaki şehitliğe götürüldü. Hüzünlü manzara karşısında çoğu vatandaş gözyaşlarına hakim olamadı.

İznik Emniyet Müdürlüğünün yoğun güvenlik önlemi aldığı tören alanında, Orhangazi İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı takviye ekipler de görevlendirildi.
Kaynak: İHA