Avrupa'da teröre lanet yağdı!

Avrupa'nın bir çok şehrinde gösteriler düzenleyen Türk vatandaşları, Türkiye'de gerçekleşen terör saldırılarını protesto etti. Protestoların en büğü Hamburg'ta yapıldı.

Almanya'nın Berlin, Dortmund ve Hamburg şehirlerinde, sokaklara dökülen Türk vatandaşları, teröre lanet yağdırdı. Almanların da aralarında yer aldığı binlerce insan, ellerindeki Türk bayraklarıyla, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Dortmund'da düzenlenen teröre lanet yürüyüşüne yaklaşık 4 bin kişi katıldı. Türk-Kürt kardeşliğine vurgu yapılan yürüyüşte, terör saldırıları kınandı. Hamburg'da da benzer görüntüler yaşandı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteklediği yürüyüşe Hamburg, Kiel, Lübeck ve çevre illerden binlerce insan katıldı. Yürüyüşte terör örgütü PKK'ya destek verdikleri öne sürülen Avrupa ülkeleri de kınandı. Yürüyüşe katılanlar, Hamburg Tren Garı Meydanından Geänsemarkt Meydanı'na kadar, polis eşliğinde yürüdü.

Yürüyüş sırasında bazı yollar trafiğe kapanırken, terör örgütü yandaşlarının zaman zaman kalabalığa sözlü sataşmalarda bulunduğu görüldü.

Berlin'deki Leopoldplatz Meydanı'nda da binlerce kişi toplandı. Şehit askerlerin isimlerinin okunduğu mitingde, "PKK'nın Almanya faaliyetlerini durdurun" ve "Terör örgütü PKK sadece cinayet işlemiyor, Türkiye'nin güneydoğusundaki çocukların eğitimini de önlüyor" yazılı pankartlar açıldı. Mitingde yapılan konuşmalarda, Türkiye'nin hiçbir zaman bölünmeyeceğine vurgu yapılarak, teröristler lanetlendi. Polis ekiplerinin yoğun güvenlik önlemleri aldığı miting, olaysız sona erdi.

Augsburg kentinde de Türk vatandaşları terörü protesto etmek için sokaklardaydı. Augsburg Cemiyetler Birliği'nin organize ettiği protesto mitinginde, Belediye Meydanına toplanan yüzlerce Türk vatandaşı, tek yürek olarak terörü lanetledi. İstiklal Marşı'nın okunduğu gösteride, şehitler için dualar edildi. Bir konuşma yapan Augsburg Cemiyetler Birliği'nin İkinci Başkanı Hasan Akçay, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İSVİÇRE

Zürih'te Ratthaus Meydanı'nda düzenlenen yürüyüşe ilgi büyük oldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, "Türkiye'yi Bölmeye Gücünüz Yetmez", "Türk-Kürt Kardeştir, PKK kalleştir", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganları attı.

Yürüyüşü tertip eden İsviçre Türk Toplumu'nun (İTT) Başkanı Dr. Kahraman Tunaboylu, "Biz burada öncelikle vatanımızın ve milletimizin bütünlüğünü korumak için canlarını ve kanlarını feda eden aziz şehitlerimizi saygı ve şükranla anmak için toplandık. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Avrupa'da yaşayan Türklerden ricam; acımız ne kadar büyük olsa da şehitlerimizi bilinçli ve vakur bir şekilde anmamızdır. İtidalli olup teröristlerin ekmeğine yağ sürmeyelim. Lütfen

taşkınlıktan uzak duralım. Unutmayalım ki; Türk-Kürt kardeştir ve ülkemizi kimse bölemeyecek. Bu hayal peşinde koşanların uyanma vakti geldi" dedi.

HOLLANDA

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'daki Dam Meydanı'nda toplanan yaklaşık 200 Türk kökenli öğrenci, terörü protesto etti. Terör örgütü aleyhinde sloganlar atan öğrencilere, bazı yabancı arkadaşları da destek verdi.
Kaynak: İHA