Siirt`teki Çatışma

Siirt Valiliği`nden yapılan açıklamada, Pervari ilçesinde askerlerle terörist arasında çıkan çatışmada, 1 teğmen ile 2 uzman çavuşun yaralandığı, 1 uzman çavuşun şehit düştüğü açıklandı.

Siirt Valisi Musa Çolak, 21 Ekim 2011 tarihinde Siirt`te bağlı Pervari ilçesi herekol bölgesinde, güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyetleri sırasında; bölücü terör örgütü mensuplarıyla askerler arasında çatışma çıktığını bildirdi.

Vali Çolak olayla ilgili yaptığı açıklamada; "Yaşanan çatışma sonucunda, 1 teğmen ve 2 uzman çavuş yaralanmış, 1 uzman çavuş ise şehit olmuştur. Yarılılardan 1 teğmen ve 1 uzman çavuş, askeri helikopterle Diyarbakır AskeriHastanesi`ne sevk edilmiş, 1 uzman çavuş ise, hafif yaralanarak Siirt Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alınmıştır" dedi.

Şehit aileye taziyelerini de bildiren vali Musa Çolak, şehit olan güvenlik görevlimize Allah`tan rahmet, yaralılara da acil şifalar dileyerek, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıyı nefretle kınadı. Vali Musa Çolak, teröristlerin yakalanması için bölgede operasyonların geniş kapsamlı sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA