MHP'liler BDP'nin önünde kuzu gibiler

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, MHP'li milletvekillerinin mecliste BDP'li milletvekillerinin hakaretleri karşısında sessiz kaldığını ifade ederek "MHP'liler BDP'liler çıktığı zaman kuzu gibiler ama Ak Parti'liler çıktığı zaman mangalda kül bırakmıyorlar." dedi.

Samanyolu Haberde gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ak Parti'li vekil Şamil Tayyar MHP'li ve BDP'li vekillere yüklenirken, PKK'nın yakın bir zamanda ateşkes ilan edebileceğini söyledi.

PKK BERTARAF EDİLDİ

PKK'nın yeni anayasa çalışmalarında pazarlık şartlarını korumak istediğini için eylemlerini sıklaştırdığını ifade eden Tayyar, terör örgütünün anayasa çalışmalarına dayatma uygulamak istediğini söyledi. Askerin son hava operasyonuyla PKK'nın lojistik imkanlarının bertaraf edildiğini kaydeden Tayyar "PKK ağır darbe aldı" dedi.

MHP'liler BDP'nin önünde kuzu gibiler

KAVGA BENİM ÜSLUBUM DEĞİL AMA...

‘’Böyle giderse BDP’liler Meclis’te dayak yer’’ sözlerine açıklık getiren Şamil Tayyar BDP'nin mecliste kışkırtıcı bir politika izlediğini ifade ederek "Kavga benim tarzımda değil, üslubumda değil. Ama hakikaten şuraya kadar geliyor. Siz mecliste kalkıp çatışmacı bir dil kullanırsanız, şerefsiz derseniz, onursuz derseniz. Biz bunu nereye kadar kaldırabiliriz? Bizim arkadaşlarımız "Aman dokunmayın. Bunlar kavga etmek istiyorlar. Ortalığı karıştırıp Avrupa'ya koşup bizi dövdüler diyecekler." diyorlar. Bunların hesabı bu. Kaos yaratmak istiyorlar. Yahu eyvallah ta nereye kadar dayanacağız?" dedi. Şamil Tayyar sözlerine şöyle devam etti:

BEN TUZAĞA DÜŞMEK İSTİYORUM

Kapalı oturumdan önce Sırrı Sakık bir CHP milletvekilinin üzerine yürüdü. Aynı şekilde bizim üzerimize yürüdü. Yani biz bunlara ne kadar katlanacağız. Bunların bir tuzak olduğunu biliyorum ve ben Ak Parti'deki arkadaşlarımın hepsinin samimiyetine de güveniyorum. Ama ben arada birde tuzağa düşmek istiyorum. Ne yapayım yani? Siz bana "Şerefsiz" "Onursuz" diyeceksiniz, kusura bakmayın bunları derseniz ben cevabını veririm.

GERGİNLİK ÜRETEN SIRRI SAKIK VE HASİP KAPLAN

Genel kurul toplantılarında gerginlik üreten isimlerin BDP'li Hasip Kaplan ve Sırrı Sakık olduğuna dikkat çeken Tayyar "Meclisin genel kurullarına bakın bütün gerginlikler Hasip Kaplan, Sırrı Sakık... Arada bir çeşni olarak bir Sırrı Süreyya çıkıyor falan. Kardeşim peki siz bu zemini kavga zemini haline getirirseniz bu barışı nasıl sağlayacağız? Herkesin üslubuna ve diline dikkat etmesi gerek." diye konuştu.

MHP'LİLER BDP'NİN ÖNÜNDE KUZU GİBİLER

MHP'li vekillere de göndermede bulunan Şamil Tayyar, MHP'lilerin sessiz kaldığı söyledi. Tayyar "Benim garibime giden başka bir şey var. Ak Parti'li sözcüler kürsüye çıktığı zaman MHP yerinden zıplıyor. BDP'liler teskereye evet diyenlere onursuz diyor. Bunlar teskereye evet demedi mi? Bu lafı size de söylüyor. Onursuz lafı onlara da giden bir laf. Yahu hiç kimseden ses yok, çıt yok. Kuzu kuzu izliyorlar. Bende diyorum ki, Ak Parti'liler çıktığı zaman niye efeleniyor sunuz? Ak Parti'liler çıktığında MHP'liler mangalda kül bırakmıyorlar...BDP'liler konuştuğu zaman çıt yok. Kuzu gibiler. Ben bu kuzuluklarını, Kuzuların sessizliğini anlamıyorum." şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE