İha Kutsal Topraklarda

İhlas Haber Ajansı kutsal topraklarda.

İha Kutsal Topraklarda
Kurban Bayramı ve hac sezonu yaklaşırken kutsal topraklara ulaşan İhlas Haber Ajansı milyonlarca müslümanın hac ile ilgili haberlerini, Türk hacılarının görüntü ve fotoğraflarını Türkiye`ye aktaracak.

İhlas Haber Ajansı muhabiri İhsan Altıkardeş, hac dönemi öncesi Mekke-i Mükerreme`ye ulaştı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türsab`ın organizasyonuyla da onbinlerce Türk hacı adayı da kutsal topraklara geldiler. 3 milyonu aşkın müslümanın hac öncesi umre haberleri, Kurban Bayramı yaklaşırken de hac ibadetiyle ilgili detayları İhlas Haber Ajansı tarafından Türk medyası ve İHA`nın uluslararası abonelerine ulaştırılacak.İHA, hac sezonunda Kabe-i Muazzama`nın yanısıra, Peygamber Efendimiz`in ayak bastığı, iz bıraktığı, hatıralarının olduğu her mekandan değişik haberleri abonelerine ulaştıracak.

Kutsal topraklara gelirken hem umre hem de hac yapmaya niyet edenler ihramlı olarak önce Kabei Muazzamayı tavaf edip say yapıyor ardından traş olup ihramdan çıkıyor. Hacı adayları böylece umrelerini tamamlamış oluyor Yeniden ihrama girecekleri terviye gününü bekleyene kadar da hacı adayları nafile tavaf yapıp kutsal mekanları ziyaret ediyorlar, haremi şerif de cemaatle namaz kılıyorlar.
Kaynak: İHA