Erzurumlu Şehidi Onbinler Uğurladı

Hakkari`nin Çukurca ilçesinde teröristlerce şehit edilen Erzurumlu Piyade Onbaşı Mesut Kazanç, son yolculuğuna onbinlerce vatandaşın katıldığı törenle uğurlandı.

Erzurumlu Şehidi Onbinler Uğurladı

PKK`lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mesut Kazanç`ın naaşı dün akşam saatlerinde askeri uçakla Erzurum`a getirildi. Maraşel Fevzi Çakmak Askeri Hastanesi morguna kaldırılan şehit er için cuma namazı sonrasında tören düzenlendi. Lalapaşa Camii`nde şehit er için kılınan cenaze namazına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Cenaze törenine, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti milletvekilleri Muhyettin Aksak, Cengiz Yavilioğlu, Adnan Yılmaz, MHP Milletvekili Oktay Öztürk, askeri ve mülki erkan ile onbinlerce vatandaş katıldı.
Tören öncesi ve sonrasında onbinler terör örgütü aleyhinde slogan atıp, tekbir getirdi. Cenaze namazını Müftü Yardımcısı Osman Yazıcı kıldırdı. Cenaze namazında eksik tekbir getirildiğinin cemaat tarafından belirtilmesi üzerine şehit er için ikinci kez cenaze namazı kılındı. Baba Şevket Kazanç ile şehit erin yakınları Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak göz yaşları döktü. Bu esnada baba Kazanç ile diğer yakınları baygınlık geçirdi. Cenaze namazı sonrasında şehit onbaşı Kazanç`ın tabutu tören birliğinin omuzlarında top arabasına kadar taşındı. Cemal Gürsel Meydanı`ndaki 9. Kolordu Komutanlık Karargah binası önüne kadar taşınan şehit erin cenazesi daha sonra araca konuldu. Şehit erin cenazesi toprağa verilmek üzere merkeze bağlı Konaklı köyüne götürüldü.

Bu arada Kürt kökenli vatandaşların ağırlıkta yaşadığı Mahallebaşı semtinde ev ve işyerlerinin pencerelerine de Türk bayrağı asıldı.