E-5 Karayolu Üzerinde `konvoylu` Terör Protestosu

Hakkari ve Çukurca`da meydana gelen terör saldırılarını protesto eden bir grup vatandaş, Avcılar Meydanı`nda yaklaşık 100 araçlık bir konvoyla Edirnekapı Şehitliği`ne gitti.

Avcılar Meydan`da toplanan yaklaşık 100 araçlık konvoy, terör olaylarını protesto için Edirnekapı Şehitliği`ne gitti. E-5 Karayolu Edirnekapı mevkiinde yolu araç trafiğine kapatan grup, yaklaşık 20 dakika boyunca sloganlar attı. Grup, burada şehitler anısına saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı`nı okuduk ve tatlı dağıttı

Burada grup adına basın açıklaması yapan Mücahit Kılıç, "Bizler var olduğumuz için bu ülke var. Bizsiz bu ülkenin ne anlamı var. Oynanan oyunların farkındayız. Kardeşliğimize helal getirmek isteyenleri biliyoruz. Siyasilerin aymazlığına isyan ediyoruz. 30 yıldır Mehmetçiklerin analarının ve babalarının yürekleri yanıyor. O yürekleri anlamak için yanmak gerek. Ateşin ciğere düşmesi gerek" diye konuştu.

Grup, açıklamanın ardından yolu tekrar trafiğe açarak olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, Edirnekapı Şehitliği`ne gelen yaklaşık 200 kişilik başka bir grup, burada şehitler için topluca dua okudu. Sloganlar atan grup, terör saldırılarını kınadı. Ayrıca İstanbul`da bugün son yolculuğuna uğurlanan şehitlerden Bilal Özcan ve Eyüp Çolakoğlu`nun mezarları başında toplanan bazı vatandaşların dua ettikleri görüldü.
Kaynak: İHA