Coğrafya Öğretmenlerine Yeni Müfredat Tanıtıldı

Yeni eğitim öğretim yılı ile birlikte ortaöğretim kurumlarındaki coğrafya dersi müfredatındaki değişiklikleri tanıtmak amacıyla seminer düzenlendi.


BTSO Eğitim Vadisi Oğuz Kaan Köksal Spor Salonu`nda yapılan toplantıya 17 ilçede görevli coğrafya öğretmenleri katıldı. Gazi Üniversitesi`nden Doç. Dr. Servet Karabağ ve Doç. Dr. Salih Şahin, konu hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Servet Karabağ, müfredatın, kendilerinin de aralarında bulunduğu coğrafya öğretmenleri tarafından hazırlandığını söyledi. Öğretmenlerin, kazanıma göre ders yapmalarını ve ÖSS sınavlarına göre sorularını hazırlamalarını isteyen Karabağ, 2009-2010 ders programının köklü değişiklikler getirdiğini, her türlü olumsuz şarta rağmen öğretmenlerin kendi sitemlerini oturtmaları halinde başarının sağlanacağını belirtti. Öğretmenlerin sorularını cevaplayan Karadağ, coğrafya öğretmenlerinin gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.
Doç. Dr. Salih Şahin de okul dışı, hatta şahsi ve ailevi sorunlardan dolayı oluşan başarısızlıklarda müfredatın suçlanmasının doğru olmayacağını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ensar Manav ise Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, birçok dersin kitap ve müfredatını hazırladıklarını vurguladı. Coğrafya öğretmenlerinin, müfredatta karşılaşacakları eksikleri kendilerine iletmelerini isteyen Manav, bunları rapor halinde bakanlığa ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.